1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Egosu için yaşayan eklektik kimliklerle nereye kadar yürünebilir?
Egosu için yaşayan eklektik kimliklerle nereye kadar yürünebilir?

Egosu için yaşayan eklektik kimliklerle nereye kadar yürünebilir?

"Vatan Partisi 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı’nın Divan Kurulu Başkanı" Ethem Sancak, Vatan Partisi’ne katılmış olmanın sevinci içinde kendinden geçmiş…

29 Kasım 2022 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Karmaşık ilişkiler Türkiye siyasetinde olağan bir şey artık. Kendi dünya görüşünün taban tabana zıddı olan bir siyasi parti içinde insanlar sırf menfaatleri için görev alabiliyorlar. Biz “ölümlülerin” anlamayacağı bu işleyiş siyasetçiler için gündelik rutin…

Ethem Sancak işadamı kimliği ile tanınsa da gençliğinde sol örgütler içerisinde aktif olmuş bir kimse. Yıllarca AK Parti içerisinde de çeşitli görevlerde bulunan Sancak’ın Doğu Perinçek ile arasından su sızmıyordu. Netice olarak Sancak, AK Parti’den uzaklaştırıldıktan sonra geçmişte organik bağı olan Vatan Partisi'ne ( İşçi Partisi) dönüş yaptı.

Dönüş yaptı yapmasına ama nasıl dönüş? Ethem Sancak öyle laflar etmiş ki zaten hiçbir zaman AK Parti’de yer almaması gerektiği bir kere daha ortaya çıkmış. Sancak şu sözlerle bugün bulunduğu yerden memnuniyetini dile getiriyor:

“Çamura bulanan kirlenir. Ama kutup yıldızı, Vatan Partisi yolumu şaşırdığımda bana hep yol gösterdi. Yıllar geçti, devran döndü. O kirlerimden arınmak için de partime döndüm.”

Esed katilinin Türkiye şubesi olan Vatan Partisi’ne katılınca ağzı kulaklarına varan Ethem Sancak AK Partili yıllarını “çamura bulanmak” şeklinde yorumluyor. Menfaatler veya egosu için her şeyi yapabilecek olan bu eklektik kimliklerle nereye kadar yürünebilir ki? Bunun aynısı pekala CHP’den AK Partiye geçen tipler için de söylenebilir. Sancak’ın çamura bulanmış olan geçmişi ve bugünü Türkiye siyasetinin oldukça başarılı bir özetini sunuyor!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum