1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eğitim şurasından: Okul öncesi din eğitimi verilmesi kararı çıktı
Eğitim şurasından: Okul öncesi din eğitimi verilmesi kararı çıktı

Eğitim şurasından: Okul öncesi din eğitimi verilmesi kararı çıktı

20. Milli Eğitim Şurası'nda 128 maddede tavsiye kararı alındı. Şurada alınan kararlar arasında, "Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır" teklifi uygulamaya alınacak mı?

03 Aralık 2021 Cuma 16:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nda gerek oy birliği gerekse oy çokluğuyla kabul edilen tüm kararları yeniden değerlendireceklerini ve buna göre yol haritası çıkaracaklarını belirtti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özer, "Burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

Laiklik savunucusu ve din düşmanlığından çekinmeyen medya ise şuradan çıkan sonuçları beğenmeyerek alınan kararlara tepki gösterdi. 

Milli eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda kurulan "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" özel ihtisas komisyonları üyeleri, görüş ve önerilerden oluşan taslak maddeler üzerinde dünkü çalışmalarını tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen'den 2 genel başkan yardımcısı ile genel sekreterinin, Şura Başkanlık Divanı'na 2 yazılı öneri sunduğu: "Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır" önerisi ile "Kalkınmada, öncelikli ve sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlere ilave özlük hakları ve teşvikler verilmelidir" önerileri oy çokluğuyla kabul edildi.

Gazetecilerin toplantı sonrası, okul öncesi eğitimde din eğitimi verilmesi kararının sorulması üzerine Bakan Özer, bakanlığın şurada alınan kararları emanet olarak aldığını ve hızlı şekilde gözden geçirip uygulamaya geçirmek için de her türlü çabayı sarf edeceğini ifade etti. 

Özer, "Şuranın açılışında deklare ettiğim gibi alınan kararların tamamının gerçekleştirme oranını her 3 ayda bir hem değerli Şura üyelerimizle hem de tüm kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum