1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eğitim-Bir-Sen Yetkilisi Yavuz'dan Sol-Faşistlere Tepki, Recai Bahadır'a Destek
Eğitim-Bir-Sen Yetkilisi Yavuz'dan Sol-Faşistlere Tepki, Recai Bahadır'a Destek

Eğitim-Bir-Sen Yetkilisi Yavuz'dan Sol-Faşistlere Tepki, Recai Bahadır'a Destek

Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nde sol-faşistlerin yaptığı şov üzerine Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz bir açıklama yaptı.

25 Şubat 2016 Perşembe 21:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Açıklamasında sol-faşistlerin ikiyüzlülüğüne dikkat çeken Talat Yavuz, resmi ideolojik ritüellere itiraz eden ve bu yüzden BirGün ile Eğitim-Sen tarafından hedef gösterilen Recai Bahadır’a da destek verdi.

Talat Yavuz’un Ajanskamu’daki köşesinde yayınladığı açıklamanın tam metni:

BEN DE SAYGI DUYMUYORUM!

Kartal’da, Öğretmen Adayları İçin Danışman Öğretmen Semineri öncesinde, anons edilen saygı duruşuna katılmayan öğretmen arkadaşımıza, kim olduklarını iyi bildiğimiz çevreler, acımasız bir linç girişimi başlatmış durumda. Abartılı sözlerle, yalan haberlerle ve çıkarılan gürültüyle sonuç almaya çalışıyorlar.

Arkadaşımızla yaptığım görüşmede; “Saldırıya uğrayan benim; alkışlarla, itirazlarla salondan çıkarılmaya çalışıldım, IŞID diye bağırarak hedef gösterildim, suç duyurusunda bulanacağım.” diyor. Bu manzara yıllar önce Mecliste sergilenmişti, unutmadık.

 Peki, kim bunlar, ne istiyorlar? Kim olduklarını anlamak hiç de zor değil. Bu gürültücülerin başında, Atatürk’ün resmini, poligonda hedef tahtasına yerleştiren PKK’ya tepki vermeye yüreği yetmeyen Eğitim Sen var. Eğitim Sen, poligon rezaletine ağzını açmıyor, terörü kınamak için iki cümle kurmuyor, PKK’ya destek çıkmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor, bir de gelmiş okulda cazgırlık yaparak Atatürkçülük yapıyor. Kim inanır size, bırakın bu boş işleri.

Saygı şekille olmaz. Saygı duruşunda bulunmak ve İstiklal Marşımızı söylemek, seminerin verimliliğini artırmaz. Seminer, bir tören de değildir. Bir zamanlar andımız için kahramanca çarpışıyordunuz, ne oldu söylemeyince, çok şey mi kaybettik? Biz ileri adım atmasaydık, kravat hala boğazınızı sıkmaya devam edecekti. Ritüellerle, insanların düşüncelerine sınır koyamazsınız. Özgürlük dediğiniz şey, kendiniz için istedikleriniz değil, başkaları yaptığında tahammül edebildiğiniz şeydir. “Bir Müslüman olarak, hiç kimsenin önünde saygı duruşunda durmam.” Diyen birine şapka çıkarmalıydınız.

Benzer durumlarda izlenen yol hep aynı. Önce bir gerici yaftası ve mülki amirlere yapılan baskı. Hiç kusura bakmayın, Genel Merkezinizde tedaviye aldığınız teröristlerin şehit ettiği insanlarımızın acısı her gün yüreğimizi yakarken, siz ve sizin gibilere her kapıyı açan ithal IŞID göndermesi, burada işinize yaramayacak, işinize bakın.

Boğazına kadar teröre bulanmışların, Atatürk ve Bayrak huzurunda sergiledikleri ikiyüzlülüğe, ben de saygı duymuyorum.

Talat Yavuz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

***

 

Konuyla ilgili haberimiz:

BirGün ve Eğitim-Sen Öğretmeni Linç Etmeye Kalktılar!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum