1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Edebe çağrı CHP'yi ve Cumhuriyet'i rahatsız etmiş! 
Edebe çağrı CHP'yi ve Cumhuriyet'i rahatsız etmiş! 

Edebe çağrı CHP'yi ve Cumhuriyet'i rahatsız etmiş! 

Ahlaki hassasiyetlerin düşmanı olan çevreler nasıl bir Türkiye istiyor?

20 Ekim 2022 Perşembe 15:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nda bazı öğrencilerin ortak kullanım alanlarında uygun olmayan kılık-kıyafet giymeleri ve davranışlarda bulunmaları rahatsızlık oluşturuyor.

Kimseye idari bir yaptırım uygulamadan önce yurt idaresi yurdun çeşitli yerlerine herkesin kılık kıyafet ve davranışları noktasında ortak insani hassasiyetlere dikkat etmesi çağrısında bulunuyor. 

“Tedbirler gereği, öğrencilerin idare ve yurt içerisindeki lokanta, kantin ve diğer küçük işletmeler, çalışma veya spor salonları, balkon, teras, bahçe gibi ortak kullanım alanlarında, toplumda genel kabul görmüş ilkelere aykırı kılık ve kıyafetle dolaşmalarına genel ahlak kurallarına uymayan, kişi veya toplumu tahrik ve rahatsız eden davranış ve eylemlerde bulunmalarına izin verilmeyecektir”

Buraya kadar çıplaklık dışında her şey normalken CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise yurt idaresinin gösterdiği bu olağan tepkiyi “körelmiş zihniyet” şeklinde tanımlayarak tahkir etti. Cumhuriyet gazetesi ise Çankır’ın sözlerinden hareketle yurt idaresini hedef aldı!

İnsanların edep ve hayaya uygun olacak şekilde hareket etmelerini istemek sol-Kemalistler tarafından oldum olası hedef alınıyor! Bir arada yaşayan ama birbirinden farklı olan insanlar için bir takım ortak hassasiyetlerin gerekliliği tartışma götürmez. Kimsenin çıplaklığı meşrulaştırmaya ve yaygınlaştırmaya hakkı yok!

İşin özünde bunları tartışmak bile absürt ama yapacak bir şey yok, muhatapların durumu bu! Ahlaki hassasiyetlerin düşmanı olan çevreler istedikleri Türkiye için edep çağrısına nefret kusarak karşılık veriyorlar!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum