1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Düşmanlıklarını Daha Fazla Gizleyemeyen Kemalistler Diyanet’e Saldırdı!
Düşmanlıklarını Daha Fazla Gizleyemeyen Kemalistler Diyanet’e Saldırdı!

Düşmanlıklarını Daha Fazla Gizleyemeyen Kemalistler Diyanet’e Saldırdı!

Kemalist diktatörlük özlemcisi ADD Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Muhammed Mursi için ülke genelinde gıyabi cenaze namazı kılınması kararından rahatsız olmuş!

18 Haziran 2019 Salı 14:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı Sisi cuntasının işkencehanesinde ölüme sürüklenen Mısır’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için dün bir açıklama yayınlamış ve gıyabi cenaze namazı kılınması kararı almıştı. Diyanet’ten yapılan açıklamada, “Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle 81 il ve ilçelerinde yarın öğle namazına müteakip merkezi bir camide gıyabi cenaze namazı kılınacaktır” denilmişti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Ateşoğlu, Diyanet’in açıklamasına karşılık sosyal medyada “Hutbelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ten tek kelime bahsetmeyen Diyanet, Mısır'ın eski diktatör cumhurbaşkanı için 81 ilde cenaze namazı kıldıracak. Yazıklar olsun” mesajını paylaştı.

ADD yöneticisinin mesajı baştan sona kindarlık ve saçmalıktan ibaret. Kemalistlerin Muhammed Mursi üzerinden İslami kimliğe, Ümmete olan karşıtlıklarını, düşmanlıklarını yansıtan mesaj darbeyle devrilmiş lideri diktatör olarak suçlama edepsizliğini içeriyor.

Ve her konuda olduğu gibi söz Mustafa Kemal’e getirilmiş. ADD yöneticisi Mustafa Kemal’in camilerde anılmamasından duyulan rahatsızlığı dile getirmiş. İyi de Mustafa Kemal camilerde anılmayı ister miydi diye sormak gerekmez mi? Hayatını ‘dogma’ olarak nitelediği dini değerlere karşı mücadeleye vakfetmiş bir ismi illa da ibadethaneye sokma çabasının saçmalığı sırıtmıyor mu?

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum