1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Dünya Rabia Günü”nde Çeşitli Etkinlikler
“Dünya Rabia Günü”nde Çeşitli Etkinlikler

“Dünya Rabia Günü”nde Çeşitli Etkinlikler

Rabiatül Adeviyye katliamının yıldönümü olan 14 Ağustos, “Dünya Rabia Günü” olarak ilan edilmişti. İşte bu vesileyle 14 Ağustos’ta yapılacak etkinlikler…

13 Ağustos 2014 Çarşamba 18:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yarın (14 Ağustos) Sisi cuntasının gerçekleştirdiği Adeviyye katliamının birinci yılı… 14 Ağustos günü “Dünya Rabia Günü” olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok şehrinde etkinlikler ve gösteriler düzenlenecek. Bu yıl gösterilerin önemli bir kısmını Rabia Platformu’nun sıra Memur-Sen ve bağlı kuruluşu Eğitim Bir-Sen’in gerçekleştireceği bildirildi. “Tüm Mazlumlar İçin Sesini Yükselt” sloganıyla yapılan etkinliklere birçok İslami kuruluş destek veriyor. Mısır’ın yanı sıra Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Patani, Irak, Afganistan, Keşmir, Kerkük, Arakan, Orta Afrika için çağrıda bulunuluyor.

14 AĞUSTOS’TA İSTANBUL’DA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Saat 11.00’de Feshane’de basın toplantısı. Ağırlıklı olarak Mısır’dan milletvekilleri, İhvan temsilcileri ve aktivistler katılacak.

Saat 13.00’te YÜRÜYÜŞ… Taksim Tünel’de buluşulacak ve buradan Galatasaray Lisesi’ne kadar yürünecek. Lise önünde basın açıklaması yapılacak.

Saat 15.00’te vapur turu. Rabia giydirilmiş vapur Boğaz’daki meydanları gezip Rabia ile ilgili mesajlar verecek. Vapur 15.00’te Karaköy’den kalkacak. 15.30’da ise Sirkeci’den… Birçok iskeleye uğradıktan sonra en son 19.00’da Üsküdar İskelesine uğrayacak.

Saat 20.30’da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde “R4BIA GECESİ” yapılacak. Gecede Abdurrahman Dilipak, Gülden Sönmez, Cihangir İşbilir ve Mısır milletvekili Muhammed Rıfiky birer konuşma yapacaklar. Gece Grup Yürüyüş’ün mini konseriyle sona erecek.

***

Ankara’da ise 12.30’da Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında bir gösteri düzenlenecek. Ayrıca birçok şehirde etkinlikler yapılacak.

rabia-yuruyus.jpg

ali-emiri-grup-yuruyus.jpg

14-agustos-vapur-rabia.jpg

Dünya R4BIA günü

Tam bir yıl oldu.
Kardeşlerimizi14 Ağustos 2013 yılında, Rabia Meydanı’nda öldürdüğünüz günden bu yana tam bir yıl geçti.
Bir yıldır acımız dinmedi, yaramız kanamaya devam etti.
Milleti tanklarla ezen darbeci Sisi’yi Mısır’ın Cumhurbaşkanı ilan ettiniz. Rabia Meydanı’nda dökülen masum halkın kanına hakaret eder gibi bir de kutladınız. Bir yılda kaç masumu öldürdüğünüzü, kaç masumu yaraladığınızı, kaçını zindanlara attığınızı, kaç garibanı sürgüne gönderdiğinizi cesaret edip açıklayamadınız.
Bir yıldır döktüğünüz kanların üzerine inşa ettiğiniz iktidarlarınızda huzur bulamıyorsunuz. Mısır’da, Libya’da, Cezayir’de, Tunus’ta ve Gazze’de halkın iradesiyle seçtiği iktidarları kirli oyunlarınızla devirmeye çalışıyorsunuz.
Masum Gazze’yi, onurumuz Filistin topraklarını Siyonist İsrail askerlerinin kirletmesine, işgal etmesine, masumları öldürmesine göz yumdunuz. Çocuklarımız öldürülürken siz yüz karası koltuklarınızda anaların feryatlarını gülerek izlediniz. Gazze’de çocukların katili İsrail değil sadece, Suud ve onun kukla ülkeleridir aynı zamanda.
Bir yıldır doymadınız kana.
Bir yıldır Müslüman kanı akıtıyorsunuz. Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Afrika’da, Kuzey’de, Güneyde, Doğu’da, Batı’da ölen, öldürülen biziz.
Bir yıldır ümmetin çocuklarını öldürüyorsunuz.
Bir yıldır ümmetin birliğini savunan evlatlarını öldürüyorsunuz.
Bir yıldır mezhep savaşına karşı çıkan, kardeş kanı akıtılmasına karşı çıkan Müslümanları öldürüyorsunuz.
Sanmayın ki fakrında değiliz.
Şehitlerimizin kanları ümmetin gençlerini besliyor şimdi. Dalga dalga bir ümmet rüzgarı esiyor her yandan. Şimdi dünyanın her yanında R4BIA işareti var. Zulmünüz arttıkça kuvvetleniyoruz. Siz öldürdükçe yenilerini doğruyor kadınlarımız, siz vurdukça yenilerini yetiştiriyor babalarımız. Çocuklarımız şehitlerimizin intikamını alacakları güne kadar sizin zulüm hikayelerinizle büyüyecek.
Her 14 Ağustos’ta dünya mazlumları sizin zulmünüzü konuşacak. Dünya R4BIA Günü’nde Sisi’nin, Fahd’ın, Netanyahu’nun, Esed’in, Obama’nın, Putin’in, Ruhani’nin yaptığı/destek verdiği katliamları, zulmü anlatacağız.
Ömrümüzün sonuna kadar yaptığınız zalimlikleri unutmayacağız. Son nefesimizde bile ümmetin çocuklarına ettiğiniz zulümleri anlatacak ve lanetleyeceğiz sizi. Bizim ömrümüz yetmese de çocuklarımızı, torunlarımızı öldürdüğünüz masumların hesabını sizden sorması için yetiştireceğiz.
R4BIA Günü bizim günümüzdür.
R4BIA Günü ümmetin günüdür.
R4BIA Günü şehitlerimizin günüdür.
R4BIA Günü Filistin’in, Mısır’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Tunus’un, Libya’nın, Cezayir’in, Doğu Türkistan’ın ümmet bayrağının dikileceği her ülkenin günüdür.
R4BIA Günü ümmete gönül veren masum şehitlerimizi anma günüdür.
R4BIA Günü ümmetin birlik günüdür.

 

HABERE YORUM KAT