1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dün soğandan medet umanlar bugün havuç piyasasına yönelmişler!
Dün soğandan medet umanlar bugün havuç piyasasına yönelmişler!

Dün soğandan medet umanlar bugün havuç piyasasına yönelmişler!

Sol-Kemalistler soğan-havuç metaforları üzerinden seçmenle dalga geçiyorlar…

29 Mayıs 2023 Pazartesi 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde seçim sonuçları üzerinden seçmeni tahfif ve tahkir etme yoluna gitmiş. Bunu yaparken de İslami kavramları kendisine malzeme kılarak İslam düşmanlığını da bir kere daha gözler önüne sermiş!

fdfdfd.jpg

İnşallah” tabiriyle kendince dalga geçmek isteyen Sözcü sorunların düzelmesi için iktidarın vaatlerini gerçekçi bulan seçmeni suçladı. Ekonomide başta enflasyon olmak üzere var olan sorunların çözümü için ne vaat ettiği bile bilinmeyen muhalefetin seçmenin iktidara yönelmiş olmasından hiçbir ders çıkarmadığı anlaşılıyor.

Sözcü’nün kapağında mülteci nefretinden İslam düşmanlığına ve tabi ki halkın eğilimlerini yok sayan Kemalist küstahlığa kadar her şey var. Bunu yaparken de vulgar üslubuyla terbiyesizce havuç metaforunu kullanıyor.

Seçimden önce soğan vurgusu yapanların şimdi de havuç piyasasıyla ilgilenmesi oldukça ibretlik. Halkın tercihlerini hafife alanlar soğanın zamlı fiyatından şikayet edince buradaki samimiyetsizlik ve riya aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor. Halk da gereken cezayı kesiyor!

Sözcü’nün edepsizliğine alıştık. Buradaki esas mesele seçimden önceki iki üç söz üzerinden sol-Kemalistlerin değiştiğine inanan bazı muhafazakarların içler acısı hali. Sözcü’nün kapağı değişimin bir yalandan ibaret olduğunu kanıtlıyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum