1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Doğu Perinçek’in Cunta Özlemi Bir Türlü Bitmiyor
Doğu Perinçek’in Cunta Özlemi Bir Türlü Bitmiyor

Doğu Perinçek’in Cunta Özlemi Bir Türlü Bitmiyor

Teke Tek'te Altaylı'nın sorularını yanıtlayan cuntacı Aydınlıkçıların lideri Doğu Perinçek, TSK içinde yapılan reformlardan rahatsızlığını bir kez daha dile getirdi.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 00:35A+A-

Vatan Partisinde Balyoz ve Ergenekon davalarından yargılanmış, ordu içinde iken meşru hükümete parmak sallayan cunta özlemi içinde kişileri barındıran Doğu Perinçek TSK’da yapılan reformlardan rahatsızlığını şu sözlerle diler getirdi.

 "Hükümetin istediği kadar Atatürk ile problemleri olsun bu darbeyi bastıran güç Mustafa Kemal'in ordusudur. Halkın direnişini alkışlıyoruz ama tankın karşısına tank koyamazsanız. O halk tankın altında kalır. TSK'nın itibarını kıracak propagandalar çok yanlış. Milli irade nedir, devlettir. Devlet-millet karşıtlığı yapıyorlar. Ordu-milleti karşı karşıya koyuyorlar. Milli iradenin bir silahı yoksa milli irade olur mu? Ordu-devlet kavramlarını bilmeden devleti yönetemezsiniz. Türk ordusuna düşmanlık yapanlar devleti yönetemez. Devletin diğer kurumlarından en önemli farkı silahlı yaptırım gücüne sahip olması. Milli irade edebiyatı da bu bakımdan fasa fiso."

Doğu Perinçek 1 Ağustos'ta yaptığı konuşmada da şu sözleri sarf etmişti.

“AKP iktidarının dün çıkardığı Kararname, Türk Ordusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal Savaşı ile kurulan temelini ve Türk Milletinin bağımsızlığını hedef almaktadır.

AKP iktidarı açıkça Türk Ordusunu hedef almaktadır. Askerî birliklerin önüne çöp kamyonları yığarak Orduya karşı psikolojik savaş yürüttü. Ve şimdi Ordunun ve devletin dayandığı İstiklal Savaşı temelini tahrip etmektedir.

Ordu düşmanlığının altında kalırsınız. Çünkü Ordu düşmanlığı  Millet düşmanlığıdır. Tarihe bakın, Ordu düşmanlarının ne hale düştüğünü görürsünüz. Kuvayı İnzibatiye kurmaya kalkanların sonunu incelemeniz hayırlı olur.

Ordu Türkiye için tehdit değildir, tehdide direnecek biricik  silahlı gücümüzdür. Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki ABD koridorundan tehdit ediliyor. Bu tehdide Türk Ordusu ile karşı koyacağız. Bu koşullarda  Türk Ordusunun yapısını bozmaya kalkmak, sizi vatana ihanete götürür. Bakın ABD, FETÖ'yü kurtaramadı, yarın sizi de kurtaramaz.

ABD güdümündeki Tayyip Erdoğan- Abdullah Gül- Fethullah Gülen işbirliğiyle sahnelenen Ergenekon- Balyoz tertibi, Türkiye’yi bugünkü çıkmaza getirmiştir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum