1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakırlılar “Filistin İçin Dua Nöbeti”nde
Diyarbakırlılar “Filistin İçin Dua Nöbeti”nde

Diyarbakırlılar “Filistin İçin Dua Nöbeti”nde

Diyarbakır’daki 72 kurumun "Filistin için dua seferberliği nöbetine" çağrısıyla, önceki akşam kılınan teravih namazlı programa dün akşam da devam edildi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 00:00A+A-

Diyarbakır'daki 72 sivil toplum kuruluşunun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti” adlı programı ikinci gününde de coşkuyla gerçekleştirildi.

Özgür-Der, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen, Ay-Der ve AGD’nin de aralarında bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Gazze’ye yönelik terörünü protesto etmek, Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak için “Filistin için dua seferberliği nöbetine” çağrısında buluştu.

İlki dün akşam gerçekleştirilen program, ikinci gününde de yoğun katılımla yapıldı.

İftardan sonra seccadeleri ile birlikte Şeyh Said Meydanına (Dağkapı) gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve gönüldaşları, teravih namazını meydanda kıldıktan sonra İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İşgal edilerek kıyımlardan geçirilen Filistinlilerin dramının anlatıldığı sinevizyon meydanı duygulandırdı.

MERSİN LİMANINDAN İSRAİL’E YAKIT GİDİYOR MU?

Program Abdurrahman Ergin’in 72 kurum adına yaptığı konuşma ile sürdü. Konuşmasında Ergin İşgal rejimi İsrail’in Gazze’yi tekrar bombalamak ve Filistinlileri katletmek için 3 Yahudi işgalciyi bahane ettiğini; aslında bu şahısların da İsrail tarafından öldürüldüğünü, zira İsrail’in emellerine ulaşmak için her yolu mubah gördüğünü söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik çocuk kadın demeden gerçekleştirdiği katliamları hatırlatan Ergin, İsrail’e yönelik somut tavır almanın önemi özerinde durdu.

Mersin Limanından İsrail’e yakıtın gittiği ve yine Kürecik’teki NATO siteminden İsrail’e istihbarat gittiğine dair basında yer alan iddialara işaret eden Ergin, bu iddiaların ivedilikle üzerinde gidilmesi gerektiğini belirtti.

Ergin, “Kahrol İsrail” demekle İsrail kahrolmaz! İsrail güçten anlar. İsrail müeyyideden anlar.” diyerek İsrail’e karşı yekvücut olmanın gerekliliğinin altını çizdi.  

Dua gecesinde, “Hamas'a, Gazze'ye, Direnişe Bin Selam! Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol! Hamas’a Selam Direnişe Devam!" şeklinde sloganlarla İsrail protesto edilirken, Filistinliler selamlandı.

Program okunan dua ile sona erdi.

diyarbakir-gazze-icin-dua-seferberligi-nobeti-01.jpg

diyarbakir-gazze-icin-dua-seferberligi-nobeti-02.jpg

diyarbakir-gazze-icin-dua-seferberligi-nobeti-04.jpg

diyarbakir-gazze-icin-dua-seferberligi-nobeti-03.jpg

diyarbakir-gazze-icin-dua-seferberligi-nobeti-05.jpg

HABERE YORUM KAT