1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’dan Yemen’e Yardım Eli
Diyarbakır’dan Yemen’e Yardım Eli

Diyarbakır’dan Yemen’e Yardım Eli

Bilgi ve Erdem Vakfı ile Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, açlıktan ve hastalıktan kıvranan Yemenli mağdurlara yardım eli uzattı.

08 Nisan 2019 Pazartesi 00:03A+A-

Diyarbakır’da faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Erdem Vakfı ile Özgür-Der Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır’da farklı dönemlerde düzenlenen yardım kampanyalarıyla toplanan yardımlar Yemen’e ulaştırıldı.   Gıda kolileri, giyim, su, kurban ve ilaç gibi temel yaşam malzemelerinden oluşan yardım malzemeleri partner kuruluşlarla beraber yerinden tespitlerle mağdurlara dağıtıldı.

Yardım çalışmalarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Bilgi ve Erdem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Yavuz Karaoğlu, Yemen’deki savaş, açlık ve hastalıklarla ilgili haberlerin ardından harekete ketçiklerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Yemen’de korkunç bir trajedi yaşanıyordu. Vekâlet savaşlarının pençesinde bir halk açlığa, hastalığa ve ölüme terk edilmişti. Diyarbakır’da yaşayan Müslümanlar olarak bu duruma seyirci kalamazdık. Bilgi ve Erdem Vakfı ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak harekete geçtik. Kardeşlerimize duyarlılık çağrısı yaptık. Kermesler düzenledik. Halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştı çağrılarımız. İmkânlarımız ölçüsünde topladığımız yardımları Yemen’e ulaştırdık.”

YARDIMLAR ULAŞTIRILDI

Karaoğlu yardımların ulaştırılması ile ilgili, “açlık, yoksulluk ve hastalıktan ölüm haberlerini aldıktan sonra öncellikle temel ihtiyaçları sahada olan partner kuruluşlarla tespit ettik. Bu ihtiyaca binaen gıda, su ve kurbanlardan oluşan yardımları gönderdik. Acı büyük. Devletlerin hâkimiyet savaşının gölgesinde bir halk açlıktan kıvranıyor ve bu durum söz konusu devletlerin umurlarında bile değil. İnsanlar, özellikle çocuklar bir kemik bir deri kalmış vaziyette. Sahadan aldığımız haberler içler acısı. Beklentimiz savaşın son bulması ve yardım seferberliğiyle insanların az da olsa bir lokma ekmek, bir yudum su içmesine vesile olmak. Bu kapsamda topladığımız yardımları ihtiyaç sahibi insanları bizzat yerinde tespit ederek mağdurlara ulaştırdık.” şeklinde konuştu.

DUYARLILIK ÇAĞRISI!

Konuşmasında duyarlılık çağrısında bulunan Karaoğlu, “Gelen bilgiler yardımlarının hayatiyetini ortaya koyuyor. Bizler nimetler içerisinde yaşarken kardeşlerimizin açlıktan ölmesinin hesabını veremeyiz. Yardım kampanyamız devam edecek. Yemen’e olduğu gibi Suriye’ye yönelik de çalışmalarımız sürecek. Duyarlılıkları için kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, devamını diliyoruz. Rabbim infaklarını kabul buyursun, kendilerinden razı olsun. Daha fazla bu drama eğilmelerini, Yemenli ve Suriyeli çocukların yaşama tutunma umudu olmaya devam etmelerini bekliyoruz.” dedi.

1-111.jpg

2-147.jpg

3-116.jpg

4-093.jpg

5-069.jpg

6-059.jpg

7-047.jpg

8-036.jpg

10-022.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum