1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır'daki STK'lar: Mavi Marmara unutulmadı
Diyarbakır'daki STK'lar: Mavi Marmara unutulmadı

Diyarbakır'daki STK'lar: Mavi Marmara unutulmadı

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri Mavi Marmara saldırısının 11. yılında şehitlerini andı.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 20:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları 31 Mayıs 2010'da gerçekleşen saldırıyı unutmadı. Katil İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısı sonucu şehit olan kardeşlerimizi anan Diyarbakırlılar Şehit Ali Haydar Bengi'nin mezarı başında tüm şehitlerimiz için dua ederek bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Siyonist İsrail'in, Filistin'e saldırıları kınanırken Filistinlilerin direnişlerine destekler yinelendi. Basın açıklamasında, 11 yıl önceki Mavi Marmara gemisine saldırı telin edilirken şehitler için rahmet dilendi. 

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, Nur Camii'nde kılınan sabah namazı sonrası Yeniköy Mezarlığı'nda Şehit Ali Haydar Bengi'nin mezarını ziyaret ederek tüm şehitler için dua etti. 

 

13-009.jpg
 

Basın açıklaması metni:

MESCİD-İ AKSA’DAN MAVİ MARAMARA’YA UZANAN DİRENİŞ DESTANI DEVAM EDİYOR 

31 Mayıs 2021

2021 yılı Ramazan ayının son günlerinde, İşgalci Siyonist İsrail rejimi; Mescid-i Aksa’daki işgali derinleştirmek ve kadim Kudüs şehrinin Şeyh Cerrah Mahallesinde işgalini yaygın hale getirmek istedi. Kudüslü Müslümanlara saldırıldı, kardeşlerimiz öldürüldü, Aksa’yı savunan kadınlar dövüldü, gençler gözaltına alındı, tutuklandı. Kudüs’te evlere baskın yapılarak evler işgal edildi, ev sakinleri tutuklandı. Bu saldırı ve işgal girişimine karşı Filistinli direniş örgütleri topyekûn bir karşı koyma hamlesine giriştiler. Özellikle Kassam Tugayları Gazze’den füzeler atarak direnişi yükselttiler. Genelde Filistin ve özelde Gazze halkının bu direnişi sonrası Ramazan ayının son günlerinden itibaren 11 gün boyunca Gazze İşgalci Siyonist rejim tarafından bombalandı. İşgalci Siyonist rejim Filistin’de 253 kişiyi şehit etti. Şehit olanların 66'sı çocuk, 39'u ise kadındı. Saldırılarda 1948 kişi de yaralandı. 

Mescid-i Aksa ve Kudüs davası için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Geçmişte olduğu gibi Filistin halkına ve özelde Gazze halkına ve direnişine umut olan Müslüman halkımızı, yaraları sarmak için insani yardım kuruluşları aracılığı ile Filistin’e yardım etmeye ve umut olmaya davet ediyoruz.

Geçmişte de bu davaya sessiz kalmayan Müslüman Kardeşlerimiz ve insan hakları aktivistleri, 11 yıl önce Türkiye’den Gazze’ye insani yardım için Mavi Marmara Özgürlük Filosu ile yola çıktılar. Bu kutlu seferde on değerli kardeşimizin şehadeti, Kudüs’ün önemine dikkat çekmiş, Filistin’de ve İslam âleminde yeni bir mücadelenin kapısını aralamıştır. Kudüs davasının diriliş ve direniş ruhunun en güçlü mücadele örneği bugün tüm İslam ülkelerinde kendini göstermeye devam etmektedir. Dolayısıyla Mavi Marmara ruhundaki sinerji, bugün tüm İslam alemindeki her Müslüman Kardeşimizin benimsediği manevi bir güç haline gelmiştir. Bu birlik ve beraberlik, Özgür Kudüs yolunda büyük bir ivme kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Ancak Gazze’de abluka hâlâ devam etmekte, kara, deniz ve hava koridorları kapalı bulunmaktadır. Bugün bu Kutlu Seferin şehitleri ve Şehid Ali Haydar BENGİ, Filistin ve tüm dünyada hayırla ve minnetle yâd ediliyor. Mavi Marmara’nın şehitleri, tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlanıyor. Mavi Marmara şehidlerinin şehadeti ile beraber Türkiye ile Filistin arasında sağlam ve yıkılmaz bir köprünün var olduğu, bu bağın daha da güçlendiğine tüm dünya Müslümanları şahit olmuştur. Adeta İstanbul Ayasofya’dan, Diyarbakır Ulu Camii’nden, Mescid-i Aksa’ya açılan hayırlı bir yolun kapısı aralanmıştır. Mavi Marmara Kutlu Seferinin tüm şehitleri, Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçası olmuştur. Mavi Marmara şehitlerinin 11. yılında bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz: Bizler onurlu Filistin mücadelesinin gür sesi olmaya devam edeceğiz.

Bizler insanlık dışı muamelelerle kuşatılan Gazze’yi, işgal edilmiş Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve tüm Filistin’i insanlık onuru adına özgürleştirmek için yola çıkmış kişiler olarak bu amaca ulaşmadan yolumuzdan dönmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. Mavi Marmara’nın Kutlu Seferinin 11. yılında, Yüce Rabbimizden, bu büyük davada atılacak her bir adımı, başta Filistin işgali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkması için vesile kılmasını, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne vesile olmasını niyaz ediyoruz. Şehadetlerinin 11. yılında Bugün tüm şehitlerimizi ve özelde de Şehit Ali Haydar Bengi’yi özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz. Filistin işgali bitene kadar, Kudüs özelde de Mescid-i Aksa ve tüm Filistin tam bağımsız olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu sorumluluk, tüm dünya Müslümanlarının sorumluluğu, İslam’ın da emridir.

                                                                                                    DİYARBAKIR İSLAMİ STK’LARI

HABERE YORUM KAT