1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'daki Saldırıda Gözaltı Sayısı 17'ye Yükseldi
Diyarbakır'daki Saldırıda Gözaltı Sayısı 17'ye Yükseldi

Diyarbakır'daki Saldırıda Gözaltı Sayısı 17'ye Yükseldi

Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylara ilişkin 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

10 Haziran 2015 Çarşamba 13:00A+A-

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylara ilişkin 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valiliğin açıklamasında, dün gerçekleşen silahlı saldırı olaylarıyla ilgili güvenlik güçlerinin 27 adreste yaptığı aramada 2 av tüfeğinin daha ele geçirildiği belirtildi.

Olaylarda 4 vatandaşın hayatını kaybettiği, 7'si ateşli silahla olmak üzere 11 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yaralı vatandaşların tedavilerine çeşitli hastanelerde devam ediliyor. Olaylarla ilgisi olduğu değerlendirilen 17 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan aramalarda 9 av tüfeği, 4 uzun namlulu silah, 5 tabanca ,1 uzi marka otomatik silah ele geçirilmiştir. İlimizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik her türlü girişim ve provokasyonlara karşı halkımızın sağduyulu olması ve bu tür davranışlara itibar etmemesi büyük önem arz etmektedir."

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum