1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır'daki Patlamanın Nedeni El Yapımı Patlayıcı
Diyarbakır'daki Patlamanın Nedeni El Yapımı Patlayıcı

Diyarbakır'daki Patlamanın Nedeni El Yapımı Patlayıcı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ndeki patlamada bir kişi öldü, 4 çocuk yaralandı. Valilik, patlamanın nedeninin el yapımı patlayıcı olduğunu, ölenin de patlayıcı taşıyan kişi olduğunu duyurdu.

02 Mart 2016 Çarşamba 13:07A+A-

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Benusen Mahallesi'nde saat 19.00 sıralarında meydana gelen patlamada bir kişi öldü, 4 çocuk yaralandı.  Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, patlamaya el yapımı bomba neden oldu. Valilik, ölen kişinin de bombayı taşıyan E.Y. olduğunu duyurdu. 

Valilik açıklaması şöyle:

"Olay yerinde yapılan detaylı incelemelerde tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombaya ait parçalar elde edilmiştir. Tüp içerisine hazırlanmış el yapımı bombanın E.Y. tarafından taşınması esnasında patladığı değerlendirilmektedir. Hayatını kaybeden şahsın yapılan parmak izi sorgulamasından şahsa 'kamu malına zarar vermek' ve 'PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak' suçlarından adli işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Patlamanın meydana geldiği sokak üzerinde bulunan ikametlerde hasar meydana gelmiş, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

Yaralı çocuklar tedavi için hastaneye sevk edildi. 

Patlama nedeniyle polis, evin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. 

Kaynak:  AA

HABERE YORUM KAT