1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır'da Şehitler Gecesi programı
Diyarbakır'da Şehitler Gecesi programı

Diyarbakır'da Şehitler Gecesi programı

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinde ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Şehitler Gecesi Programı düzenlendi.

27 Şubat 2022 Pazar 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinde düzenlenen Şehitler Gecesi programında resim sergisi, Kur’an tilaveti, sineziyon gösterimi, konuşma ve biyografi canlandırmalarının yanında şiir ve ezgi dinletisi yer aldı.

Sunucu Ahmet Bars, Şubat ayının şehitlerle özdeşleşen bir ay olduğunu vurgulayarak yüce İslam dininin şahitliğini yapmış ve canlarını bu uğurda feda etmiş şehitleri anmak vesilesiyle bir araya gelindiğini hatırlattı.

Açılış konuşmasının akabinde Bars, Kur’an tilaveti için Muhammed Bars’ı ve meal okunması için Ebubekir Işık’ı kürsüye davet etti.

Programa şehitlerimizin anıldığı, Hz. Muhammed ve ashabının şahitlik mücadelelerinin konu edildiği sinevizyon gösterimiyle devam edildi. Katılımcıların tekbirler eşliğinde takip ettiği gösterimin ardından sunucu Bars, programın önemine binaen konuşmalarını yapmak üzere Mehmet Şirin'i mikrofona çağırdı.

Konuşmasında “Şehadet, Allah’ın yeryüzündeki temsilcileri olarak bu amaç için yaşamak ve amaca uygun örnek teşkil etmektir. Kısaca iman iddiasında bulunan kullar, rablerine hayatlarını imanlarının şehadeti olarak sunmuşlardır, sözleriyle şehadet kavramının önemine değinmiştir.” ifadelerinde bulunan Kızılkaya’nın ardından sahne; şehitlerimizin mücadelelerini canlandırmak üzere lise öğrencilerine bırakıldı.

 Kızılkaya sözlerinin ardından liseli gençler şehitlerimizin mücadelelerini ve şehadete giden süreçlerini canlandırdılar. Ömer Muhtar’ı Asaf Narin, Metin Yüksel’i Yusuf Kaya, Şeyh Said’i Serdar Kıraslan canlandırırken Şeyh Ahmet Yasin’i Davut Selahattin Demir, Seyyid Kutub’u Ali Recep Karaman, Hasan el-Benna’yı Erdem Yokuş ve Malcolm X’i Melih Bozan canlandırdı.

Liseli gençler bu canlandırmanın sonunda hep bir ağızdan; 1992 yılında Diyarbakır'ın Bağıvar köyünde PKK saldırısı sonucu şehit edilen Şehit Hüsamettin Beyazyüz, Şehit Davut Ayzit ve Şehit Hacı Toprak’ı ve onların mücadelesini andı. Liseli gençlerin başarılı canlandırma performansları katılımcılar tarafından tekbirlerle takip edildi.

Programın devamında sunucu Bars, şiir ve ezgi dinletisi safhasına geçildiğini ifade etti. "Şehadetin Adıdır Şubat" isimli şiir Burak Aktoprak, Muhammed Polat ve Ubeydullah Kıraslan tarafından okundu.

Daha sonra Muhammed Yasir Kıraslan, Ömer Deniz, Furkan Bayrak, Muhammed Ali Şimşek, Emir Ali Narin, Yusuf Karaoğlu, Muhammed Allihan ve Ahmet Yasin Demir kıymetli ezgileri seslendirmek üzere sahne aldılar. Katılımcıların şiir ve ezgi dinletilerini beğeniyle takip ettiği görüldü.

Yusuf Şimşek’in "Amellerin hesaplanacağı gün beni, annemi, babamı ve tüm müminleri bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma. Bizi sana boyun eğenlerden eyle. Neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar. " dualarıyla birlikte konuşma ve sahne gösterimi tamamlandı.

Son olarak katılımcılar, Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin giriş bölümünden konferans salonuna uzanan; şehitlerimizin fotoğraf ve resimlerinin yer aldığı sergiyi ziyaret etmeye davet edildiler. Program katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği resim sergisinin ardından nihayete erdi.

Haber: Recep Aslan / İbrahim Beydüz - Foto: Cesur Ecer / Harun Kaya

sehitler-gecesi-diyrabakir-1.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-2.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-3.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-4.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-5.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-6.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-7.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-8.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-9.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-10.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-11.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-12.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-13.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-14.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-15.jpg

sehitler-gecesi-diyrabakir-16.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum