1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da Mısır Mitingine Yoğun Katılım
Diyarbakır’da Mısır Mitingine Yoğun Katılım

Diyarbakır’da Mısır Mitingine Yoğun Katılım

Diyarbakır İstasyon Meydanında Mustazafder'in çeşitli STK'larla düzenlediği mitinge on binler katıldı.

18 Ağustos 2013 Pazar 21:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mustazaflar Cemiyetinin Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlediği “Amed’den Mısır Direnişine Destek Mitingi”ne on binler katıldı. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Miting alanı Tevhid bayrakları ve Muhammed Mursi’nin resimleri ile süslenirken, katılımcıların ellerindeki Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılmış, Mursi’yi destekleyen, katliam yapan Batı destekli Mısır ordusunu lanetleyen dövizler dikkat çekti. Mitingde sık sık sloganalar atılarak, darbeciler ile darbe destekçileri ABD, Batı, İsrail ve Arap krallıkları protesto edildi; Mısır halkının direnişine selam gönderildi. Katılımcılar Mısır direnişini Rabia Meydanının sembolü haline gel 4 parmak işaretiyle destek verdiği görüldü.

“Seçimi Kazanan Müslümanlar Ya Darağacına Ya Da Zindana” 
Bugüne kadar İslam coğrafyasında verilen savaşların din savaşları olduğunu fakat bugün ise verilen savaşların yeraltı-yerüstü zenginlik kaynakları olduğuna dikkat çeken Doğruhaber Gazetesi yazarı ve HÜDA-PAR yöneticilerinden Sait Şahin, “İslam ülkelerinin başına Müslümanların geçmesi, İslam ülkelerinin kendi zenginliklerinin kendi içinde kalması demek, Emperyalistlerin İslam ülkelerinden sömürdüğü trilyonlarca dolarların ellerinden kaçması demek. Bu yüzden demokrasi putunu da yerler, insan haklarını da çiğnerler, insanlığı da öldürürler. Bu yüzden başka ülkelerde sandık, seçimi kazananları iktidara taşırken, İslam ülkelerinde seçim kazanan Müslümanları ise ya darağacına ya da zindanlara taşıyor” dedi.

Meydanda sık sık 'Mısır'a, El Benna'ya, Seyit Kutub'a, Şeyh Sait'e Selam' sloganları atıldı. Sanatçılar ilahi ve ezgiler söyledi; Kur’an’dan ayetler okundu.

Bir konuşma yapan HÜDA-PAR yöneticisi Hüseyin Yılmaz, dünyanın gözü önünde Müslümanların katledildiğini söyledi. Yılmaz'ın konuşmaları sık sık 'Katil Sisi, Seninleyiz Mursi' sloganlarıyla kesildi. Yılmaz, "Yüreğimiz kan akıyor, matemdeyiz ancak karamsar değiliz. Oradaki şehitler, yaralılar, direnişin çiçekleridir. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Meydanlarda milyonlarca Müslüman'ın 'Defol Sisi' demesine rağmen bu sahtekar ve iki yüzlü adamın (Sisi) defolup gitmediğini anlatan Yılmaz, "Buna rağmen Mursi'ye uzlaşma teklifinde bulunup yaptığını meşrulaştırmak istiyor. İnsanlar hunharca katlediliyor. Müslüman ülkeler ne yapıyor. Bu katliamı sadece seyretmeyeceğiz. Sessiz kalmayacağız, haykıracağız." diye konuştu.

Miting dua ile sona erdi.

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar1.jpg

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar3.jpg

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar4.jpg

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar5.jpg

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar6.jpg

diyarbakir-istasyon_misir-mitingi_hudapar7.jpg

HABERE YORUM KAT

17 Yorum