1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır’da Darp Edilen Ailelere İslami Kurumlardan Ziyaret
Diyarbakır’da Darp Edilen Ailelere İslami Kurumlardan Ziyaret

Diyarbakır’da Darp Edilen Ailelere İslami Kurumlardan Ziyaret

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır’daki bazı kurumlar darp edildiklerini iddia eden aileleri ziyaret etti.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 01:07A+A-

ISLAH-HABER / HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından götürüldüğünü iddia eden ailelerin oturma eylemi devam ediyor. Ellerinde çocuklarına ait fotoğraflarla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 10 aile günlerdir beklerken, onlara Dağkapı Meydanı'nda 2 aile daha katıldı.

Dağkapı Meydanı'nda eylem başlatan ailelerden birinin BDP’ye gitmesi sırasında binada tartaklandığı iddiası üzerine gerçekleştirilen ziyarette, ailelere destek sunularak, duyulan kaygı dile getirildi.

PKK’ye bir kez daha “çocukları geri ver” çağrısının yinelendiği ziyaret sırasında, ailelerin oldukça kırgın ve kızgın oldukları gözlendi.

Ziyaret sırasında annelerin gözyaşlarının dindirilmesi gerektiğinin altı çizildi ve çözüm sürecinin bu gibi gelişmelerden ciddi zarar görebileceği kaygısı dile getirildi.

ÇOCUĞUNU İSTEYEN BABA DARP EDİLDİ

BDP İl Başkanlığı'nda bir grup tarafından darp edilen baba Hasan Çetiner, tedavisinin ardından Dağkapı Meydanı'ndaki oturma eylemine katıldı.

Darp iddiası ile ilgi bilgi veren baba Hasan Çetiner yaptığı açıklamada, önceki gün kaybolan 15 yaşındaki oğlu Beraat Çetiner ile Burhanettin Yıldız Lisesi öğrencisi olan yeğeni Özgür Çetiner'in bulunması amacıyla BDP İl Başkanlığı'na gittiklerini söyledi.

Parti binasının girişinde yüksek sesle konuşmamasını isteyen bir grupla tartıştıklarını kaydeden Çetiner, olayı şöyle özetledi: "Orada tanımadığım 20-25 kişinin saldırısına uğradım. Saldırı sırasında birisi demir çubukla kafama vurdu. Bayılmışım. Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüp filmimi çekip tedavi ettiler. Ayağımdan da darp edildim. '15-16 yaşındaki oğlumuzu getirin' dedik, bu hale geldik."

BDP’YE NEDEN GİTTİLER?

Başının sargılı olduğunun görüldüğü Baba Çetiner, amaçlarının siyasi herhangi bir şey olmadığını, birilerinin oyununa alet olmakla itham edilmelerinin kendilerini çok yaraladığını kaydetti. BDP’ye kendi partileri olarak baktıkları için gittiklerinin altını çizen Çetiner, hiç kimseyle konuşmak istemediğini, sadece basınla konuşmak istediğini belirtti. Çetiner, çocuklarının bırakılması beklentisiyle BDP’ye gittiğini sözlerine ekledi.

Zaman zaman birbirlerini teselli eden annelerin “ciğerimizi geri verin” diye sayıklamaları yürek burktu.

 

cocuklari-daga-kacirilan-aileler-bdp-darp-diyarbakir-ziyaret-01.jpg

cocuklari-daga-kacirilan-aileler-bdp-darp-diyarbakir-ziyaret-03.jpg

cocuklari-daga-kacirilan-aileler-bdp-darp-diyarbakir-ziyaret-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum