1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Diyarbakır’da Bir Kişi Domuz Gribinden Hayatını Kaybetti
Diyarbakır’da Bir Kişi Domuz Gribinden Hayatını Kaybetti

Diyarbakır’da Bir Kişi Domuz Gribinden Hayatını Kaybetti

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Diyarbakır’da bir kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

03 Şubat 2020 Pazartesi 15:13A+A-

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsü dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Şimdiye kadar 350’den fazla kişinin bu virüs nedeni ile hayatını kaybettiği ve binlerce kişiye de virüsün bulaştığı bildirildi.

Dünyayı tehdit eden korona virüsü gündemdeki yerini korurken Türkiye’nin birçok ilinde ise domuz gribi vakalarında artış yaşandığı kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir kişinin domuz gribi nedeni ile hayatını kaybettiğini aktaran uzmanlar, Türkiye’nin Korona virüsünden ziyade domuz gribine dikkat etmesi uyarısında bulundu.

“Korona virüsünden ziyade domuz gribini konuşmak lazım”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Türkiye’de Çin gribinden ziyade domuz gribini konuşmak gerektiğini, yaklaşık 10 gün önce Diyarbakır’da bir vatandaşın domuz gribinden hayatını kaybettiğini söyledi. Dünya gündeminde korona virüsünden bahsedildiğini kaydeden Prof. Dr. Şenyiğit, bu virüsün turistler aracılığıyla hızla yayıldığını ve virüse bağlı ölüm sayısının da her geçen gün arttığını dile getirdi. (Yeni Şafak)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT