1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet’e ‘Siyer Haftası’ Operasyonu
Diyanet’e ‘Siyer Haftası’ Operasyonu

Diyanet’e ‘Siyer Haftası’ Operasyonu

​​​​​​​Ergenekon Cuntası ve Fethullahçı Cunta’nın uzun yıllar boyunca Diyanet İşleri Başkanlığını kontrol altına almak gibi gayretleri oldu. Şimdi başka türden cuntacılık, komitacılık hevesleri taşıyanlar bu gayretler için kolları sıvamış durumda.

23 Mayıs 2017 Salı 05:24A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Bu dönemde bir kişi, bir kurum veya bir dizi etkinliği hızla itibarsızlaştırmanın hatta kriminalize etmenin en kestirme yolu onu Fetö ile ilişkilendirmekten geçiyor. Bu kişi Fetöcü, burası Fetönün üssü veya bu etkinliği Fetöcüler başlattı şeklinde medyadaki troller ve tetikçiler operasyon için seferberlik başlattı mı ortalığı mantıksız ve vicdansız bir hengâmedir kaplayıveriyor.

Yine böyle oluyor maalesef. Bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Mehmet Görmez’i Fetö’yle iltisaklı göstermek üzere ahlaksızca bir imaj ve söylem inşa ediliyor. Tuhaf olmaktan çıkan bir teamül gece gündüz sahne almış durumda. Daha düne kadar istihbarat ve operasyonel birimlerine değin Fethullahçı cuntayla değişik irtibat ağları içerisinde faaliyet gösterenler dahi kimi tasfiye etmek üzere plan yapmışsa Fetö yaftasını yapıştırmak üzere adam kovalayıp kurum denetleme aşkına tutulmuş vaziyette.

Yazının Devamı >>>