1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dışişlerinde monşer kafası vites yükseltti!
Dışişlerinde monşer kafası vites yükseltti!

Dışişlerinde monşer kafası vites yükseltti!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçisi olarak atanan Büyükelçi Ali Rıza Güney görev yerine gitmeden önce ‘Anıtkabir’e giderek tazimde bulundu.

20 Mayıs 2021 Perşembe 19:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de Kemalist rejimin Anıtkabir ziyaretlerini aksatmadan sürdürmesi Türkiye yakın tarihi içerisinde devam ededursun, iktidarın Kemalist rejimin sunduğu eylem ve tazimleri sürdüren, sevdirmeye çalışan ve ısrarla savunan kişileri bürokrasi içerisinde önemli görülen pozisyonlara getirmesine tepkiler sürüyor.

Son olarak Bağdat Büyükelçisi olarak atanan Ali Rıza Güney'in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ‘belli bir mesajı’ barındıran notla paylaştığı görüntü tepki çekti.

Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney’in 19 Mayıs’ta paylaştığı gönderide: “Bağdat Büyükelçiliği görevim tebliğ edildikten sonra ülkeme layık şekilde hizmet edeceğime söz vermek üzere Atamın huzurunda...  Bugünün anısına...  #19MAYIS” ibarelerini kullandı.

Ali Rıza Güney'in çektirdiği fotoğraf ve getirildiği bürokratik pozisyon iktidarın Kemalizmle olan imtihanında başarılı olup olmadığını sorgulattı.

İktidarın geçmişte ve bugün sıklıkla dile getirdiği “değişmedik biz hala aynıyız” söylemlerinin ‘ne kadarı doğru’ diye düşünmeye başlanırken, iktidarın Kemalist söylem ve totemleri bizatihi yerine getirmeye devam etmesi iktidarın bir çıkmazda olduğu intibaını güçlendirdi.

Ali Rıza Güney daha önce: Suudi Arabistan, Almanya ve Kudüs’te görev yapmıştı. Ankara’da Yurtdışı Tanıtma ve Amerika dairelerinde bulunan Güney, Ortadoğu Daire Başkanlığı görevini de bir süre yürüttü. Toronto Başkonsolluğu görevinde bulunan Güney, 8 Aralık 2020 itibariyle Bağdat Büyükelçisi olarak atanmıştı.

 

Bağdat Büyükelçisi'nin ilgili paylaşımı,

 

ali-riza-guney-bagdat-buykelcisi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum