1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Direnen Gazze’ye Kahramanmaraş’tan Bin Selam
Direnen Gazze’ye Kahramanmaraş’tan Bin Selam

Direnen Gazze’ye Kahramanmaraş’tan Bin Selam

İşgalci İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlar Kahramanmaraş'ta protesto edildi. Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18 Temmuz 2014 Cuma 17:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kahramanmaraş Ulu Camii'nde Cuma namazından sonra bir araya gelen Müslümanlar Filistinli şehit kardeşleri için gıyabı cenaze namazı kıldı. Ardından Kahramanmaraş Özgür-Der Girişimi adına Celal Kurşun basın açıklaması yaptı.

***

BASIN AÇIKLAMASI

Selam sana ey şanlı direniş, ey mücahitlerin yurdu,  ey tanklara minik ellerinle tuttuğun taşlarla dur diyen izzetli çocuk!  Daha doğmadan direniş için bilenen yüreğin yine özgürlük için atıyor. Cihat yine emrolundu. Meydanlardasın ey aziz kardeşim!!

Sen ki haklı davanda yalnız değilsin. Maraşlı kardeşlerin seninle, tek yürekte toplanmış bedenler seninle. Semaya kalkan eller haykırıyor tevhidi. Diren Kardeşim Allah Seninle!

Eğilmez ruhun, diz çökmez bedenin zalimin önünde.

Sen ki suskun kalmış vicdanları diriltiyorsun.

Ey Şeyh Ahmet Yasin, sen haykırdın:

“Omuzlarımıza el verecek ve gözyaşlarımızı silecek bir bakış! Bu ümmetin kurumları, sivil güçleri, partileri, teşkilâtları ve bariz şahsiyetleri, Allah için kızmaz mı? Tümü birden sokaklara dökülüp, bizim için dua etmeye. 'Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mü'min kullarına yardım et!' diye çağıramaz mı? Buna da mı gücünüz yetmiyor? Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak:

Bizler direndik, ileri atıldık ve kaçmadık.”

Allah’ım işte buradayız ve Ahmet Yasinler olmak için dualarımıza icabet et, haykırışlarımızı duy ve yardımlarını gönder. 

Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mü'min kullarına yardım et!' Bizlere de direnişi, ileriye atılmayı ve korkusuzca savaşmayı nasip et!

Kahramanmaraş Özgür-Der Girişimi
CELAL KURŞUN 

kahramanmaras02.jpg

kahramanmaras03.jpg

kahramanmaras04.jpg

kahramanmaras-celal-kursun-01.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum