1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Din İşleri ve Moral Subayı” atamaları kimlerin “moralini” bozdu?
“Din İşleri ve Moral Subayı” atamaları kimlerin “moralini” bozdu?

“Din İşleri ve Moral Subayı” atamaları kimlerin “moralini” bozdu?

İlahiyat Fakültesi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi mezunları TSK’da çalışmaya başladı.

21 Şubat 2022 Pazartesi 11:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dış kaynaktan muvazzaf subay adayı alımı” başvuru kılavuzunu 2020 yılı yayınlandı. Kılavuzda yer alan “Din İşleri ve Moral Subayı” görevi daha önce TSK bünyesinde aktifti. Yalnızca savaş şartlarında alımı gerçekleştirilen bu görev en son Kıbrıs Harekatı’nda yer almıştı.

Bir süredir TSK’nın bünyesinde aktif olmayan bu görevin tekrardan gerçekleştirilecek atamalarla aktif hale getirilmesi tartışılıyordu. 2020 yayımlanan kılavuz ile bunun yolu açıldı. İlahiyat Fakültesi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi mezunları, başvuruda bulundu ve öğretmen sınıfı muvazzaf subaylar olarak eğitim aldı.

Eğitimini tamamlayan adaylar, “Din İşleri ve Moral Subayı” olarak görevlerine başladılar. Milli Savunma Üniversitesi, subaylara tören düzenledi. Törende, eğitimini tamamlayan “Din İşleri ve Moral Subayı” dua okudu. 

Dualarla yapılan yemin töreni ise sol-Kemalistleri öfkelendirdi. Birgün ve Oda TV gibi haber siteleri zaten bu konuya duydukları rahatsızlığı zaman zaman dile getirirken Oda TV konu hakkında emekli asker Ahmet Zeki Üçok’un görüşlerini almış. Üçok, “daha önce böyle bir şey görmediğini” ifade ediyor.

Dualarla yapılan törenlere alışık olmayan sol-Kemalistlerin “her şeyin bir ilki olduğunu” anlamaları lazım! Atamaların gerçekleşmesi ise bir eksikliğin ortadan kaldırılması için önemli bir adım!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum