1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Dicle Üniversitesinde “Kur’an ve Hayat” Semineri
Dicle Üniversitesinde “Kur’an ve Hayat” Semineri

Dicle Üniversitesinde “Kur’an ve Hayat” Semineri

Düşünce ve Hikmet Kulübü etkinliklerine Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kuran Ve Hayat” konulu seminerle devam edildi.

06 Aralık 2013 Cuma 11:47A+A-

Diyarbakır Özgür-Der Üniversite Gençliği Düşünce Ve Hikmet Kulübü’nün düzenlediği seminerler dizisinin 4’üncüsü yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ramazan Kayan’nın konuşmacı olarak katıldığı programda “Kuran Ve Hayat” konusu irdelendi.

İbrahim Erpin’in sunuculuğunu yaptığı program, Abdullah Aydın’ın Furkan süresi 24-30. Ayetlerin Arapçasını ve Sinan Zan’ın Kürtçe ve Türkçe meallerini okumasıyla başladı.

“Kur’an edebiyat değil, hayattır”

Konuşmasına Aliya’nın “Kur’an edebiyat değil, hayattır” Sözü ile başlayan Kayan, Kur’an-ın iniş sürecinin hala bizde tamamlanmadığının altını çizerek, Kur’an ile şahsiyet, aidiyet ve hareket kavramların hayat bulacağını; insanın bir şahıs olduğunu ama her insanın bir şahsiyet olmadığını belirtti.

İnsanlığın yaşadığı çağı üç başlıkta ele alan Kayan, bunları, modern çağ, modern öncesi çağ ve İslam çağı alt başlıkları altında şu şekilde açtı:

Modern çağ: Modern çağ şahısları şımartma çağıdır. Bu çağ insanı ırkıyla şımarır, bu çağ insanı radikalleştirir, modern çağ insanı kurtlaştırır çünkü insan insanın kurdudur.

Modern öncesi çağ: Modern öncesi çağ insanı ruhbanlaştırır, modern öncesi çağ insanı mankurtlaştırır. Bu Çinlilerde bir işkence şeklidir. İnsana geçmişini bildirir, sadece sahibine itaate zorlar ve sahip ne isterse onu yapar.

İslam çağı: İslam çağı ise insanı rabbaniliğe yönlendirir. “İslam ol” der “olgunlaş” der. İslam, “insan insanın kurdu değil” der.

Daha sonra Kayan şu nasihatlerde bulundu: Aidiyet: “ben kime aidim?” “kim için varım?” biz kendimiz için değiliz Allah içiniz. “Benim hayatım, ibadetim, ölümüm âlemlerin rabbi olan Allah içindir” andımız…

Allah’ı ihmal mi ediyoruz?

Allah gündemimizin kaçıncı sırasında?

Varlığı Allaha çağıran kişi, hayırlı Müslüman’dır. Allah’a olan aidiyetimizi tevhid ve takva ile gerçekleştirebiliriz.

Allahın boyası ile boyan, Allahın ahlakıyla ahlaklan, Allahın izzeti ile izzetlen…

Biz ahireti uzak gördüğümüz için dünyamızı cennetleştirmeye çalışıyoruz.

Ahiret ahirette değil dünyada kazanılır.

Dünyaya ahiret penceresinden bakıp düzenlemeliyiz…                             

Haber: Turan Yaman

1-015.jpg

2-014.jpg

3-013.jpg

4-009.jpg

5-010.jpg

HABERE YORUM KAT