1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Devlet ilk defa ırkçı milletvekili hakkında yasal yollara başvuruyor!
Devlet ilk defa ırkçı milletvekili hakkında yasal yollara başvuruyor!

Devlet ilk defa ırkçı milletvekili hakkında yasal yollara başvuruyor!

İzmir Emniyet Müdürlüğünden ırkçılığa suç duyurusu! İzmir Emniyeti, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu!

30 Aralık 2021 Perşembe 10:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Son olarak İzmir’de bir mülteci tarafından işletilen kuyumcu dükkanına girerek kimlik soran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ her fırsatta mültecileri yalan ve iftiralarla hedef alıyor.

Yaptığı yanına kâr kaldığı için olacak gemi iyice azığa alan Özdağ nefret ve düşmanlık dolu saldırganlıklarını her geçen gün artırıyor. Türkiye’de hukukun düzgün işleyememesi sebebiyle Özdağ’ın ırkçı girişimlerine yaptırım uygulanmıyor. Avrupa’da misal olarak ırkçılık yapan milletvekillerinin vekillerine son veriliyor.

Gidişat böyleyken “güzel şeyler de oluyor” dedirten bir haber Nagehan Alçı tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Alçı bugünkü yazısında Ümit Özdağ ile ilgili kuyumcu dükkanında yaşananlar sebebiyle İzmir Emniyeti'nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Nüfuzu kötüye kullanma" , " Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla başvurduğunu söyledi.

Bu adım sayesinde devlet ırkçılık yapan bir milletvekili hakkında ilk defa yasal yollara başvurmuş oldu. Geç atılmış bir karar olmasına rağmen sevinilecek bir gelişme! Şimdi artık İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekli adımları korkusuzca atması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum