1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Devam eden sarsıntılar ve alınması gereken tedbirler
Devam eden sarsıntılar ve alınması gereken tedbirler

Devam eden sarsıntılar ve alınması gereken tedbirler

Rıdvan Kaya deprem gündeminde başlayan tartışmaların Ramazan ayı sebebiyle farklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken hatırlatmalarda bulunuyor.

22 Mart 2023 Çarşamba 16:00A+A-

6 Şubat depreminin sarsıntıları her açıdan sürüyor. Bu kadar büyük ve sarsıcı bir hadisenin etkilerini daha çok uzun bir zaman yaşamayı ve konuşmayı sürdüreceğimiz açıktır.

Karşımızdaki manzara bizi hayat ile ölüm arasındaki ilişki; sahip olduklarımız ve arzu ettiklerimiz ile asıl hedeflenmesi gerekenler arasındaki denge hususunda çok dikkatli olmaya sevk ediyor. Hızlıca gündemleşen ve bir çırpıda tüketilen mevzuların ötesinde asıl yoğunlaşmamız gereken hakikate odaklanmamızı, nefsimizi ve yakınlarımızı korumak için tedbirler almamızı gerektiren dehşetli bir tabloyla yüz yüzeyiz.

Onarılması gerekenler sadece binalarımız mı?

Herkesin evini, binasını güçlendirmekten, yenilemekten söz ettiği; kentsel dönüşüm projelerine kafa yorduğu bir ortam var karşımızda. Şüphesiz gayet lüzumlu bir çaba bu, panikle hareket edip evhamlı bir ruh haline yol açmadığı müddetçe bu çabaların anlayışla karşılanması ve desteklenmesi elzemdir. Eğer yaklaşan bir tehlike varsa tedbir almakla mükellefiz. 

YAZININ DEVAMI

 

Etiketler : ,