1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ders 1: Türkiye’de turist olmak daha avantajlıdır!
Ders 1: Türkiye’de turist olmak daha avantajlıdır!

Ders 1: Türkiye’de turist olmak daha avantajlıdır!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘çam devirmeye’ devam ediyor!

30 Nisan 2021 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti’nin iyi ve kötü bakanları oldu. Mehmet Nuri Ersoy ise etkisi en az olup akıllara en komik hatta yer yer trajikomik açıklamaları ile kazınacak gibi gözüküyor. Bilindiği üzere daha evvel İstanbul'un Osmanlılar tarafından işgalini kutlamıştı!

AK Parti’nin muhafazakar çizgisinden oldukça uzak olan Mehmet Nuri Ersoy ‘piyasadan’ gelen bir isim. Belki de bu sebepten olsa gerek diplomatik kurallara hakim değil. Bu husus bir noktaya kadar anlaşılabilir. İşin özünde ‘diplomatik’ ağızla konuşan siyasiler bizim de çok tercihimiz değil. Ancak iş ilm-i siyaset fukaralığına vardırıldığında başka bir boyut kazanıyor.

17 günlük tam kapanma tartışılmaya devam ediliyor. Toplumun orta ve dar gelirli kesimleri kapanmanın var olan şartlara eklediği zorluklar sebebiyle gergin bir bekleyiş içindeler. Açıklanan son paket ile kira yardımının uzatılması ve çek ibrazının ertelenmesi bir nebze rahatlama sağlasa da ekonomik darboğaz toplumu ciddi bir sıkıntı içine çekmiş durumda.

Esnaf başta olmak üzere küçük-orta işletmeler için tahmin edilenden fazla ilan edilen 17 günlük kapanma süresinin temel sebebi turizm olarak tahmin ediliyor. Türkiye’nin gelecek turist oranına göre ekonomik hesaplamalarını temellendirdiği gerçeği aslında çok da abartılmaması gereken bir ülke olduğunun kanıtı olarak düşünülebilir.

Öyle sanıyoruz ki ‘turist’ gerçeğinden hareketle olsa gerek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de turist olmanın daha avantajlı olduğunu açık açık zikredebiliyor. Turistlerin bütün kısıtlamalardan muaf olduğunu da dile getiren Ersoy, çifte standart diye bir şey duymamış olsa gerek! 

Sayın Ersoy gerçekten böyle düşünüyorsanız bile en azından bu şekilde ifade etmeyin! Hani belki bu ülkenin sakinleri olan esnaflar, memurlar, işçiler, mülteciler falan kendilerini değersiz hissedebilirler… Ama bunlar çok önemli değil herhalde! Döviz gelsin yeter!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum