1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Demirören Medya Ziraat Bankasından aldığı krediyi geri ödedi mi?
Demirören Medya Ziraat Bankasından aldığı krediyi geri ödedi mi?

Demirören Medya Ziraat Bankasından aldığı krediyi geri ödedi mi?

Sedat Peker’in son videosundan öne çıkan diğer bazı hususlar da Demirören Medya mevzuu ve Erkam Yıldırım’la ilgili sözleriydi.

06 Haziran 2021 Pazar 19:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yayınladığı videolarla siyaset, toplum ve medyada yankı uyandıran kimisi itiraf nitelikli açıklama ve iddialarda bulunan Sedat Peker, anlaşılan 9. videosuyla da gündemde kalmaya devam edecek.

Peker’in son videosundan öne çıkan ve kamu vicdanını sarsıcı iddialar içeren bazı hususları daha önce iki ayrı haberle paylaşmıştık.

 

 

Konuyla alakalı bu son haberde ise Peker’in Demirören Medya grubu ve Erkam Yıldırım ile ilgili Binali Yıldırım’a yaptığı çağrıyı ilginize sunuyoruz.

"BIRAK SENİN ÇOCUĞUN KENDİNİ SAVUNSUN..."

Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili iddialarını tekrarladı.

İlk yola çıktığında asıl derdinin Mehmet Ağar’la olduğunu belirten Sedat Peker, yapılan açıklamalar ve verilen cevaplar sonucunda olayın bu noktaya geldiğini savundu.

Binali Yıldırım'ın çocuklarıyla ilgili iddiasının arkasında olduğunu da belirten Peker, Binali Yıldırım’la bir sorunu olmadığını ve bunca servetin nasıl ne şekilde elde edildiği sorularına kendisinin değil oğullarının cevap vermesi gerektiğini söyledi.

Peker’in konuyla alakalı sözleri şöyle:

"Binali Yıldırım beyefendi bir adam. 'O uyuşturucu işinde değil' dedim. Oğlunu korumak için o çıkmış meydana. Sayın Başbakan senin oğlunu korumak için ortaya çıkmana gerek yok ki... Adam 15 senede kaç milyar dolarlık servet yapmış. Biz sadece Hollanda ayağını biliyoruz, onu da Hollanda devleti açıkladı. Diğer ülkelerde kaç milyar dolar daha var? Bu adam süper dahi olmaza milyar dolarları nasıl kazansın? Bırak senin çocuğun kendini savunsun. Kit getirmiş.”

HÜRRİYET GAZETESİ NASIL SATILDI?

Aydın Doğan'ın sahip olduğu Hürriyet gazetesinin satış süreci ile ilgili de çarpıcı iddialar öne süren Peker, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan para aldığını ve hala ödemediğini iddia etti.

Peker’in konuyla ilgili anlatımları şöyle:

"Demirören var ya... Tabii gazeteyi bastık, Aydın Doğan korktu ve gazeteyi verdi. Oldukça ucuza verdi. Aslında bir tanesi bile daha fazla para ederdi. CNN falan hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin devletin, devlet kimin milletin. Şimdi bu devletten bu parayı aldı. Bu paranın hiçbirini ödemedi biliyor musunuz? Siz şimdi millet olarak gitseniz "Aç lan kapıyı" deseniz "Parasını vermeden malın sahibi nasıl oluyorsun" diyebilirsiniz. Milyonlarca çiftçiye verdikleri kredinin toplam değeri ancak o kadar. Çiftçi kredisini ödemeyince traktörüne el koyuyorsunuz. Kanal D'ye el koyanı duydunuz mu?..

Şimdi bu 750 milyonun ödenmesi için, tabii faizlerle 1 milyarı geçti. Ülkede para yok, nasıl olsun paralar buralarda. Şimdi bunu öğütmek için ne yapıyorlar, bunu hemen baskılayın. Hemen gazetecilere baskı kurun. Kemerburgaz'da Kemer Country denen bir yer var. Orada bir arsa var, orayı bu yavrunun üzerine yapacaklar. Bu televizyon falan bunun değil. Serhat ve Berat yönetiyor. Sabah Grubu da aynı. Böyle kişiliksiz zenginlerin üzerine yapıyorlar malları. Kemer Country'deki yeri imara açacaklar. İmara açınca, bu tarla olarak verilen yer, Süleyman'ın Ankara'da bir akrabası var ya... O işleri yapıyor. Hop bir imar artışı 10 milyonluk, yer 1 milyarlık oluyor. Üzerine kulübe koyamadığın yer 100 katlık oluyor.

Benim anlattıklarım masal değil. Ziraat Bankası'na sorun, Demirören aldığı parayı vermiş mi? Kanal D'nin, CNN'in, Hürriyet'in sahibi sizsiniz. Ve sizi kandırmak için 'tartışmacı' adı altında şerefsizleri çıkarıyorlar. Primciler onlar, sözde gazeteci onlar..."

Ek olarak Sedat Peker’in geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir videoda Turkuaz Medya ile ilgili ifadeler de dikkat çekiciydi.

Sedat Peker, geçenlerde yayımladığı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeninin eşi de olan iş adamı Serdar Ekşioğlu ile yaptığı görüntülü görüşme videosunu paylaşmıştı. Turkuaz Medya grubu ve Pelikan ekseninde açıklamalar da içeren söz konusu videoda Serdar Ekşioğlu, Sedat Peker'e "Pelikan" konusuna girmemesi tavsiyesinde bulunuyor. Ancak Peker, "Ama kardeşim onlar da var işin içinde nasıl girmeyeyim" sözleri ile karşılık veriyor.

"Pelikan yok diyorsun, Sabah, ATV'yi bütün hepsini ortak bir beyin yönetiyor" diyen Peker, Turkuvaz Medya Grubu CEO'su Serhat Albayrak'a işaret ederek, "Serhat da başlarında" şeklinde konuşuyor.

Ekşioğlu ise Serhat Albayrak'ın "gideceğini" iddia ederek,  "Serhat'ın da gideceğine dair bir bilgi var, medyanın başında gidecek diye" ifadelerini kullanıyor. Ekşioğlu, Peker'in "nereye gidecek" diye sorması üzerine de, "TRT ekibi de çok rahatsız Serhat'tan. Partinin kendisi rahatsız. AK Parti'nin önde gelenleri A Haber'e çıkmıyor reisim" şeklinde konuşuyor.

Sedat Peker, konuşmada eski Bakan Mehmet Ağar'ın oğlu milletvekili Tolga Ağar'a yönelik tecavüz suçlamasını tekrarlarken, eski Bakan Berat Albayrak'ın bunları bildiğine dair iddialarını da yineliyor.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum