1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘10 bin dolar alan milletvekili’ muamması derinleşiyor
‘10 bin dolar alan milletvekili’ muamması derinleşiyor

‘10 bin dolar alan milletvekili’ muamması derinleşiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, TRT'de katıldığı söyleşide yaptığı ve "Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var" şeklindeki açıklaması gündemi hala meşgul ederken Peker’in yeni videosuyla gözler Metin Külünk’e çevrildi.

06 Haziran 2021 Pazar 18:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

SüleymanSoylu söz konusu söyleşide o iddiayı ortaya atmış, ancak siyasetçinin kimliğini açıklamaya yanaşmamıştı.

Soylu'nun bu tutumu, hükümet içinde var olduğu öne sürülen "farklı cephelerin birbirine yönelik savaşı" diye nitelenip, "Soylu'dan karşı tarafa tehdit mesajı" şeklinde yorumlanmıştı. Akabinde çıkan ve kulislere dayandırılan haberlerde ise Peker’den para alan o kişinin, İstanbul eski milletvekili ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk olduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Külünk adı Sedat Peker'in üçüncü videosunda anlattığı bir olayla bağlantılı olarak da gündeme gelmişti. O videoda da Peker, AK Partili bir milletvekilinin ricası üzerinde eski bir AK Partili vekili karakolda dövdürttüğünü iddia etmişti.

Peker, söz konusu videoda "O milletvekilinin ismini söylemeyeyim, iyi bir dostumuz, hemşehrimiz. Onu da pasifize etmişlerdi, şimdi tekrardan MKYK'ya aldılar" demişti.

“10 bin değil, 150 bin değil”

Sedat Peker, son videosunda Süleyman Soylu’nun çıkışıyla gündeme gelen “10 bin dolar verilen milletvekili” konusuna dair Metin Külünk ismini verdi.

Metin Külünk ile yakın ilişkisi olduğunu belirten ve Külünk’e seçim süreçlerinde de para aktardığını iddia eden Peker, şunları söyledi:

"Metin abiyle mevzuya gelelim, Ömer Külünk diye bir esnaf var. Metin abi, 'Benim yeğenim var, tefeciler malına mülküne çökmüşler' dedi. Tefecilerle konuşmamı istedi. Metin abiye dedim ki, 'Abi ben geçmişimi temizlemeye çalışıyorum. Şimdi bunlardan birini arasam, o onu arayacak, o onu'. Sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi algılayacaklar.

Abi 'Kaç paraysa biz ödeyelim' dedim. 300 bin lirayı ben ödedim. Tapuyu aldım, verdim. Bugün 1,5 milyonluk iş. Almanya'daki dernekler var, rica ederdi onlara el altından para yollardım. Ama öyle her ay giden bir on bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım.

Şimdi ben böyle deyince diğer milletvekilleri de bizi de söylemesin diye konuşacaktır. Biz kimseyi satmayız ama Biden falan diyerek beni sakinleştirmek için film yapıp sonra karalama kampanyasına abilik yap. Daha çoğunu verdim. 10 bin değil, 150 bin değil daha fazlasını verdim."

 

HABERE YORUM KAT