1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Davutoğlu: “MKYK’da bana karşı bir MKYK darbesi yapıldı”
Davutoğlu: “MKYK’da bana karşı bir MKYK darbesi yapıldı”

Davutoğlu: “MKYK’da bana karşı bir MKYK darbesi yapıldı”

Davutoğlu, "Pelikan dosyası diye alçakça bir dosya çıkardılar, öyle bir ah aldılar ki şimdi hiç biri iflah olmuyor. Ben sayın Erdoğan'a ayrılırken de söyledim öyle bir fitne tohumu attılar ki bu partiye artık herkes, herkes hakkında dosya toplayacak."

18 Nisan 2021 Pazar 17:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Ahmet Davutoğlu Gürkan Hacır ve Hadi Özışık’ın konuğu olarak “Perde Arkası” adlı programın Youtube canlı yayına katıldı. Davutoğlu’na gündemde yer alan konulardan ve geçmiş dönemlerde sarf ettiği sözler ile ilgili sorular yöneltildi.

Davutoğlu “Neden bugün konuşuyorsunuz, dün konuşmadınız ve aday oldunuz?” sorularına,

Benim makam davam yok. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da iyi biliyor. Ülke iyi yönetilseydi ben meydanlara çıkıp trol çetesi ve haysiyetsiz insanlarla mücadele etmek zorunda kalmazdım.” diyerek cevap verdi.

Davutoğlu kendisine karşı hareket eden “çeteler” için, “Ben Cumhurbaşkanı ile aramızda çıkan tartışmaları dışarı yansıtsam zaten AK Parti o zaman azınlık hükümetiydi, bir sonraki seçimde AK Parti iktidar yüzü görmezdi. Biz yapmak için varız yıkmak için değil. Şimdi niye söylüyorum. Çünkü şu anda ülkeyi iyi yönetmediler. Ülkeyi iyi yönetselerdi bugün ben köşeme çekilip kitap yazardım. Bu ülkeye yazık ediyorlar. O gün bana karşı birleşip, kapalı kapılar arkasında beni başbakanlıktan etmek için dümen çevirenler bugün birbirleriyle kavgalı. Hiç birisi de huzurlu değil. Hiç birisi bulunduğu yerden memnun değil ama ben bulunduğum yerden memnunum. Vasfım ünvanım yok ama halkın içine rahatlıkla giriyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlıkları ve çetelerin kendisi hakkında iddialarının ardından gelinen noktayı şu şekilde cevaplayan Davutoğlu, “Türkiye'deki bütün siyasiler benim dostumdur yeter ki nezaket diliyle konuşsunlar. Sayın Erdoğan'dan daha yakın dost mu vardı bana. Ama bana dolandırıcı dedi. Hayatımı vakfettim. 7.5 yıl danışmanken hiç bir makam beklentim olmadan hiç bir ek maaş almadan üniversitedeki maaşımın yarısıyla 7.5 yıl ben kendi çantamı taşıyarak dolaştım. Bir kuruş boğazından haram geçmemiş bir insana dolandırıcı dedi sayın Erdoğan...”

Pelikan ahlakına sahip olanlar önce yalan üretirler sonra o yalanı tekrar ede ede karşı tarafı mahkum ederler. “… yüzüme tükürün” ifadesini kullanmadığını belirten Davutoğlu, “Benim hayatım boyunca böyle bir ifadem yok. Benim böyle bir şeyi yapı olarak söylemem mümkün değil. Şimdi o, bu ifadeyi kullanan gazeteci öldü… -Ahmet Kekeç olduğunu Hadi Özışık söyleyince- Davutoğlu, ismini anmak doğru değil ben öldüğü için arkasından konuşamam ama hakkımı da helal etmeyeceğim insanlar var bu komplo konuları, bu ifadeleri kullanan bazı kişileri affetmeyeceğim… Pelikan dosyası diye alçakça bir dosya çıkardılar, öyle bir ah aldılar ki şimdi hiç biri iflah olmuyor. Ben sayın Erdoğan'a ayrılırken de söyledim öyle bir fitne tohumu attılar ki bu partiye artık herkes, herkes hakkında dosya toplayacak…

Bugün AK Parti'nin bakanlara, liderlere endeksli trol çeteleri var. Peki kim zarar gördü. Ben insani ve aile hukuna riayet ettim. Peki onlar bu hukuka riayet ettiler mi? AK Parti ve Cumhurbaşkanı hakkında 3 yıl boyunca hiç bir şey konuşmadım. Bir bilim adamıyım kitaplarımın dağıtımını engellediler, konferanslarımı yasakladılar, eşimin konferansını da yasakladılar. Benimle çalışan profesörleri lise mezunu düzeyine düşürdüler.”

Kendisine karşı MKYK darbesi yapıldığını belirten Davutoğlu,

“Türkiye’de her şey yolunda giderken, ekonomi rayına oturmuşken AB’den vize muafiyeti alınacak duruma gelmişken, terörle mücadele büyük oranda başarıya ulaşmışken, AK Parti’nin oyları yüzde 52-54'e çıkarken, ben yurtdışında Katar’da görevdeyken arkamdan; artık adını vermek de bir beis görmüyorum sayın Cumhurbaşkanının talimatı ve Berat Albayrak’ın doğrudan koordinasyonuyla, (insanlardan bazıları ağlayarak imza attıklarını belirterek gelip özür dilediler) MKYK’da bana karşı bir MKYK darbesi yapıldı.

Ve ben onu yüreğimde taşıyarak o metni yazdım, okudum. Benden ne zarar gördü bu insanlar? …Bu olaylar 29 Nisan Cuma günü yaşandı. 1 Mayıs’ta da bu Pelikan denen “alçak dosya” çıkarıldı. Çıkan dosyanın çıktığı mecraya bakın, dağıtıldığı mecraya bakın ve siz yorumlayın. Bu olayın da koordine bir şekilde yapıldığını biliyoruz. Bir konuşmasındaki ‘dosya’ ifadesinin de bu Pelikancı şebekeye atıf olduğunu belirterek: “Ne hata yaptığımı bu millete söylediler mi? Hatam neydi?” dedi.

Davutoğlu, konuşmasındaki ifadeler için, “Ben bu makamları mevkileri elimin tersiyle iterim” dedim ve ittim. Ben devam edip parti içerisinde kalıp kavga etseydim ederdim. Şu anda kavga etmek o günkünden daha zor. Şu an ediyorsam o gün de ederdim. Ama o parti bölünür Türkiye krize girerdi. AK Parti bölünmesin aynen oradaki Bergamadaki Silopideki amcalar, kadınlar için; ben AK Parti’yi böldürtmedim.” dedi.

 

İlgili yayının video kaydı,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum