1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Çözümde Muhatap Tüm Halkımızdır!
Davutoğlu: Çözümde Muhatap Tüm Halkımızdır!

Davutoğlu: Çözümde Muhatap Tüm Halkımızdır!

Çözüm sürecinde ne olursa olsun kararlılıklarının sabit olduğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bu süreçte muhatap olarak tek bir aktöre, tek bir çevreye inhisar etmeyiz' dedi.

04 Kasım 2014 Salı 04:50A+A-

AK Parti'nin önceki gün sona eren 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı nedeniyle bulunduğu Afyonkarahisar'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'nun anne babasının mezarını, ardından Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti.

Davutoğlu, bir soru üzerine, 'Çözüm sürecinde ne olursa olsun kararlığımız sabittir. Ama biz çözüm sürecinde, sürecini de tek bir aktöre, muhatap olarak tek bir aktöre, tek bir çevreye inhisar etmeyiz. Bu süreç her şeyden önce halkımızın sahiplendiği bir süreçtir. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi, Türkiye'nin her köşesinde yaşayan vatandaşların aidiyetini güçlendirmeye dönük bir süreçtir. Bu temaslar bu sefer sadece HDP ve belli bir kesimle değil halkın bütünüyle olacak' dedi.

Daha önce HDP'ye yaptığı çağrının açık olduğunu vurgulayan Davutoğlu, 'HDP provokatif eylemlere yönelik, ülke istikrarını bozan bir grup değil gerçek bir siyasi parti olarak hareket edip, Türkiye'de anayasal ve yasal çerçevede davranmaya başlarsa bütün bu çerçevede muhatap olmaya devam eder. HDP bu tavrı aldığı zaman çözüm sürecine katkıda bulunur. Muhatap olarak her zaman biz çözüm sürecine katkıda bulunacak herkesle konuşuruz. Dolayısıyla göreceğiz. Zamanla tutumlarının ne olduğuna göre gelişmeler seyreder' diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT