1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Davamız Yalnızca Allah’a Kulluktur”
“Davamız Yalnızca Allah’a Kulluktur”

“Davamız Yalnızca Allah’a Kulluktur”

Özgür-Der Tatvan Şubesi tarafından düzenlen bu haftaki Cuma seminerinde “Dava Bilinci ve Sorumluluklarımız'' konuşuldu. Konuşmacı olarak  Muş Alparslan Üniversitesinden Dr. Cahit Karaalp katıldı.

29 Aralık 2018 Cumartesi 17:40A+A-

Yoğun ilgi gösterilen seminer Enes ECE kardeşimizin Kuran tilavetiyle başladı. Cahit OKTAY’ın moderatörlüğünde KARAALP özetle şu konulara değindi;

Herkesin, her ideolojinin bir davası olduğu gibi İslam’ın da bir davası vardır. İslam’ın davası Allah’a kulluktur, insanı insanca yaşatmaktır. İslam davasının üst hedefi yeryüzünde İslamı hakim kılmak, alt hedefi ise Allah’a kulluktur. Alt hedef gerçekleştirmedikçe üst hedef gerçekleşemez. Bu davanın kaynağı vahiydir. Peygamberler de bu davanın erleridir.

İslam davası bütün peygamberlerin mirasıdır, çağların, ırkların üstünde olan evrensel bir davadır. Bu davanın tarihi; insanlık tarihiyle, H.z Adem’le başlamıştır.

Yusuf gibi zindanda, H.z Musa gibi sürgünde, H.z Davut ve Süleyman gibi üst kadrolarda ve Nuh gibi tek başımıza dahi olsak hayatımızın her alanında ölünceye kadar bu davaya sahip çıkmalıyız.

Davamız İslam olmazsa Cenneti ve dünyamızın Cennet olmasını kaybederiz.

Kendimizi, nefsimizi ıslah ederek, yalnızca Allah tan karşılık bekleyerek, paraya, mevkiye tamah etmeden fedakarlık göstererek, samimiyetle, azim ve süreklilik gösterip, tevekkül ederek İslam davasına sahip çıkabiliriz.

Cemaatimize, ırkımıza değil yalnızca şefkat ve merhamet ile Allah'a çağırarak, birbirimize kenetlenip, iyiliği emredip kötülükten sakındırarak Allah'a layık bir kul oluruz.

KARAALP, son olarak ’’Kim Allahın davasıyla dertlenirse Allah’ta onun özel dertlerini dert edinir.’’ hadisini dile getirerek Rabbimizi memnun etme dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

Seminer dinleyicilerin soru ve katkıları ile son buldu.

2317-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum