1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet'e göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yüce Divan'da yargılanmalı!
Cumhuriyet'e göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yüce Divan'da yargılanmalı!

Cumhuriyet'e göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yüce Divan'da yargılanmalı!

Cumhuriyet gazetesi avukatlar üzerinden hazırladığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katılmasını “Bu örgüt propagandasıdır. Erdoğan Yüce Divan’a gönderilmeli” şeklinde yorumladı.

30 Haziran 2022 Perşembe 10:20A+A-

HAKSÖZ HABER 

Cumhuriyet gazetesi avukatlar üzerinden hazırladığı haberiyle siyasete ve hukuka yön vermeye çalıştı.

Kemalizm'e tazimlerde en ön sırada yer alan gazete haberinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazına katılmasını 'Tekke ve Zaviyelerin kapatılması kanuna' bağlayarak Erdoğan'ın suç işlediği hükmüne varıldı. 

Avukat Doğan Erkan, Turgut Kazan ve Sabih Kanadoğlu'nun görüşleri üzerinden 'Yüce Divan' naraları atan Cumhuriyet haberinde: “Bu yapılar, yasadışıdır. Tarikat liderinin açıklandığı yerde olmak da örgüt propagandasıdır. Meclis’te, cumhurbaşkanına örgüt propagandasından soruşturma başlatılmalı, Yüce Divan’a gönderilmeli” ve "Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “‘Laiklik tehlike altında değildir’ diyenlere küpe olsun” tepkisini gösterirken  hukukçu Turgut Kazan da “Cumhuriyetin temellerine dinamit yerleştiriliyor” diye konuştu" dedi.

Ustaosmanoğlu’nun cenazesinde cemaatin yeni liderinin açıklanmasını "Laiklik elden gidiyor" şeklinde ele alan Cumhuriyet, "Açıklamanın, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve siyasetçilerin de olduğu ortamda yapılması, yasal tartışmaları beraberinde getirdi. Anayasanın başlangıç bölümünde “laiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağının” gerekli olduğunu iddia ederek Kemalist ve laik din anlayışının 'kutsal' olandan daha önemli olduğunu savundu. 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum