1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet yazarı CHP dünyaya açılmalı derken katillerin dünyasını mı kastediyor?
Cumhuriyet yazarı CHP dünyaya açılmalı derken katillerin dünyasını mı kastediyor?

Cumhuriyet yazarı CHP dünyaya açılmalı derken katillerin dünyasını mı kastediyor?

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde yanında bulunan gazeteci Orhan Bursalı: "CHP dünyaya açılmalı: Şam, Avrupa, Moskova, Pekin" diye yazdı.

10 Ekim 2022 Pazartesi 22:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'yi ilgilendiren birçok meselede "farklı" tutumuyla dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'akıl veren' Orhan Bursalı, soykırımları ve katillikleri ile nam salan ülkelere CHP'nin açılım yapması gerektiğini savundu.

CHP'nin, Doğu Türkistan'da soykırımlara imza atan, açık hava cezaeviyle milyonlarca Müslümanı asimile etmeye çalışan Çin, milyonlarca Suriyelinin evini terk etmesine yol açan ve yüz binlercesini katleden Esed rejimi ve Ukrayna'yı işgale girişen, sivilleri Suriye'de, Libya'da, Orta Afrika ve Ukrayna'da katleden Rusya'ya karşı 'açılım yapmaya davet eden Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı:

"Dünyanın hali meydanda. Gemi yürümüyor, yeni bir dünyaya yeni bir ekonomik-toplumsal sözleşmeye şiddetle ihtiyaç var. Hele Türkiye’nin ikinci yüzyılda, dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu derin zorlukları dikkate alarak yolunu yeniden çizmesi gerekir.  Bu şüphesiz geniş bir ulusal uzlaşma ile olur.. Böyle bir olasılık şimdilik gözükmüyorsa ufukta, o zaman birleşilebilecek herkesle ulusal bir gelecek zemininde buluşmak zorunlu ve şart." diye yazdı. 

Bursalı açıkça CHP'nin kimlerle bir araya gelmesini istediğini kaleme aldığı yazısında şu satırları kurdu: "Kılıçdaroğlu Şam’a gitmeli, Esad ile görüşmeli.. Moskova’ya gitmeli, Putin ile görüşmeli.. Pekin’e uçmalı, Avrupa’da boy göstermeli.."

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum