1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlara böyle zulüm edilmiş!
Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlara böyle zulüm edilmiş!

Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlara böyle zulüm edilmiş!

Kemal Kılıçdaroğlu tarihi çarpıtmaya, partisinin propagandasını yapmaya devam ediyor. Dünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez, başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar." dedi.

23 Mart 2022 Çarşamba 12:27A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Kılıçdaroğlu, Adana'da Furkan Vakfı üyelerine yönelik polisin uyguladığı şiddeti eleştirdi.

Eleştirisinde Kemalizm’in zorba ve karanlık tarihini görmezden gelerek aşırıya kaçan Kılıçdaroğlu, "Furkan Vakfı'nı seversiniz sevmezsiniz. Katılırsınız katılmazsınız. Onlar da yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Buradan onlara da söz veriyorum. İktidarımızda göreceksiniz, herkesin düşüncesine, inancına, kimliğine, yaşayış tarzına saygı göstereceğiz. Herkes özgürce, yasal ölçüler içinde gösterisini yapacaktır. Emin olun bu ülkede barışı, huzuru, kardeşliği, kucaklaşmayı ihya edeceğiz, inşa edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz" dedi.

Tamamıyla siyasal ve toplumsal konjonktüre göre harekete ettiği, söylemlerini olayların seyrine göre yenilediği görülen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin İslam ve başörtüsü ile sorununu bir kenara bırakıp, ‘helallik’ gibi içi doldurulamamış söylemler ile Adana’daki şiddet olaylarına karşı söylem geliştiriyor.

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum