1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet, Nuri Pakdil'in anılmasından bile rahatsız oldu
Cumhuriyet, Nuri Pakdil'in anılmasından bile rahatsız oldu

Cumhuriyet, Nuri Pakdil'in anılmasından bile rahatsız oldu

Cumhuriyet, Ankara Valisi'nin vefat yıldönümünde Nuri Pakdil'i anmasını kabullenemedi.

20 Ekim 2020 Salı 12:21A+A-

Abdurrahman GÜNER / HAKSÖZ HABER

Türkiye'deki İslamcı düşüncenin önemli isimlerinden Nuri Pakdil bir nesli derinden etkileyen yazarlardan birisi. Nuri Pakdil'in hayatı boyunca korumaya çalıştığı "Müslümanca var olma" kavgası onu kendinden sonra gelen kuşaklar için de öncü bir yere konumlandırdı. 

Dünyadaki tüm zulüm sistemlerine karşı olduğunu ilan eden Nuri Pakdil haliyle Kemalizm söz konusu olduğunda da sözünü sakınmazdı. Bu durum Cumhuriyet Gazetesi'ni rahatsız etmiş olmalı ki Ankara Valisi'nin vefat yıldönümü vesilesiyle yaptığı paylaşımdan rahatsız olmuşlar. 

Atatürk'e 'firavun' diyen Nuri Pakdil'i anma mesajı! başlığıyla yaptıkları haberde Pakdil'in "Ne mutlu Müslümanın diyene" sözünü anormal bir şeymiş gibi göstermeye çalışan gazete, "Yaşasın şeriat, yaşasın İslam'ın evrensel kardeşliği" sözlerini aynı şekilde marjinalize etme gayretine girişmiş.

Rahmetli Pakdil'in ifade ettiği bu sloganlar aslında nesillerin haykırışıdır. Cumhuriyet'in "Atatürk korkusunu" kullanarak kendince aba altından sopa göstermesi hiçbir şey ifade etmez bu sebeple. Nuri Pakdil'i rahmetle anarken biz de firavunlara karşı bir kere daha onun çağrısına kulak veriyoruz: Yaşasın Şeriat! Ne mutlu Müslümanım diyene!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum