1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet Keşmir işgalcisi Hindistan'ın sözcülüğüne mi soyundu?
Cumhuriyet Keşmir işgalcisi Hindistan'ın sözcülüğüne mi soyundu?

Cumhuriyet Keşmir işgalcisi Hindistan'ın sözcülüğüne mi soyundu?

Anadolu Ajansı Keşmir işgalini meşrulaştırmaya çalışan Hindistan’ı haberleştirince Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği AA’yı propaganda yapmakla itham etti. Hindistan Büyükelçiliğinin sözcülüğünü de Cumhuriyet üstlendi.

14 Haziran 2021 Pazartesi 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

AA, Hindistan'ın Keşmir işgalini meşrulaştırma çalışmalarından olan 'sahte ikametgah adresi' oluşturmasını haberleştirdi. 

Hindistan’ın bu tarz sahtekarca eylemlerini daha öncede gündeme getiren birçok ajans olmuş hiçbiri AA kadar tepki çekmemişti. İşin en ilginç kısmı ise Hindistan’ın Türkiye’deki sözcüsü olarak Cumhuriyet gazetesinin ön plana çıkması oldu.

Cumhuriyet gazetesi haberinde: “Anadolu Ajansı'nın, Hint hükümetinin Keşmir’deki demografik yapıyı değiştirmek adına 3.4 milyondan fazla sahte ikametgah belgesi çıkardığına yönelik haberine Hindistan'dan tepki geldi. Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği, iddiaları yalanlayarak ajansı sert bir dille eleştirdi.

İletişim Başkanlığı ve AA Genel Müdürü Serdar Karagöz’ün resmi twitter hesaplarını etiketleyen büyükelçilik, “AA, Pakistan propagandasının tuzağına düşüyor. Gazetecilik etiği, Hindistan Hükümeti tarafından ikamet belgesi verilmesinin nedenlerini kontrol etmelerini ve bunu da bildirmelerini talep ediyor. Sadece üçüncü bir ülkenin propaganda sözcüsü olmakla kalmayın” dedi.” ifadelerini kullanırken haberinin sonuna da Hindistan basının milliyetçi kesiminden yaptığı şu alıntıyla nokta koyarak Hindistan sözcülüğü vazifesini layıkıyla yerine getirmiş oldu!

Cumhuriyet gazetesi: “HİNT BASININDAN TEPKİ Hint haber portalı OpIndia, konuya ilişkin haberinde “Ajansın yayınladığı haber Pakistan'ın Hindistan'a yönelik propagandasından başka bir şey değildi. Uluslararası toplumun önünde Hindistan'ın kötü bir resmini çizmeye çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Hindistan Büyükelçiliğinin AA’nın haberine verdiği tepkiyi, iddialı cümleler ile aktaran Cumhuriyet’in nihai amacına erişmek için kullanacağı argümanların herhangi bir sınır tanımadığını da görmüş olduk. Cumhuriyet gazetesi bir taşla iki kuş vurmayı planlarken propaganda ve sözcülük yaparken yakalandı!

Müslümanlara olan düşmanlığını sergilemek isteyen ve bu uğurda her türlü aracı-propagandayı kullanan Cumhuriyetin; ilkeleri uğruna hareket ettiği bir gerçek!

 

Cumhuriyet gazetesinin Keşmir işgalcisini haberleştirdiği haberin görselleri, 

cumhuriyet-1.jpgcumhuriyet-2.jpg

 

AA'nın haberinin altına Hindistan Ankara Büyükelçiliğinin yazdığı mesaj,

anadolu-ajansi-aa-hindistan-kesmir.jpg

HABERE YORUM KAT