1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Cumhuriyet Gazetesi'nin Provokatif Tutumunu Kınıyoruz"
"Cumhuriyet Gazetesi'nin Provokatif Tutumunu Kınıyoruz"

"Cumhuriyet Gazetesi'nin Provokatif Tutumunu Kınıyoruz"

Medya-İş Genel Başkanı Eser, Cumhuriyet Gazetesi'nin Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayımlamasına ilişkin, "Cumhuriyet Gazetesi'ni bu provokatif tutumundan dolayı kınıyoruz " değerlendirmesinde bulundu.

15 Ocak 2015 Perşembe 13:27A+A-

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'nin, Charlie Hebdo dergisindeki bazı karikatürleri yayınlamasının hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirtti. 

"Cumhuriyet Gazetesi'ni bu provokatif tutumundan dolayı kınıyoruz. Hiç kimsenin, 'basın özgürlüğü' adı altında İslam'ın kutsal değerlerine saldırma ve aşağılama hakkı yoktur" ifadesini kullanan Eser, asıl basın özgürlüğünün, bir toplumun kutsalına, bir dinin Hazreti Peygamberine saygı duymak olduğunu vurguladı.

Eser, açıklamasında şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü adı altında her türlü saçmalığı yapmak, böylesine provokatif bir yayın içinde yer almak, hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. 'Basın özgürlüğü'nü bu denli savunan Cumhuriyet Gazetesi, öncelikle kendi çalışanlarının haklarını ve emeklerinin karşılığını vermelidir. Adı geçen gazetede 6 Eylül 2005 tarihinde başlayan ve hukuken halen devam eden grev, Cumhuriyet Gazetesi'nin 'basın özgürlüğü'ne bakış açısını açıkça ortaya koymaktadır. Çalışanlarının haklarını vermeyen, üstüne üstlük 8 yıldır devam eden grevi görmezden gelen gazetenin, bugün 'basın özgürlüğü' adı altında yayınladığı karikatürler, provokasyondan başka bir şey değildir.

Medya İşçileri Sendikası olarak, Cumhuriyet Gazetesi'ne şu çağrıda bulunuyoruz; yayınlarınızdan dolayı acil olarak kamuoyundan özür dileyin ve 8 yıldır devam eden grevi bitirerek, çalışanlarınızın toplu sözleşmelerini imzalayın. Kamuoyuna çağrımız ise açık bir provokasyon içinde olduğu görülen bu gazetenin, dini değerlere saldırıyı haklı gösteren çabalarına pirim verilmemesidir."

HABERE YORUM KAT