1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhurbaşkanlığı neden İnönü’yü anmak için konser düzenliyor?
Cumhurbaşkanlığı neden İnönü’yü anmak için konser düzenliyor?

Cumhurbaşkanlığı neden İnönü’yü anmak için konser düzenliyor?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) İsmet İnönü'yü anmak için konser düzenleme gereği duymuş!

10 Ocak 2022 Pazartesi 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Resmi tarihte 1-2. İnönü Muharebeleri olarak geçen savaşların yıl dönümü Türkiye’de İsmet İnönü’yü anma haftası olarak kutlanıyormuş. Bu durumdan haberdar olmamızı sağlayan gelişme ise biraz farklı…

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) İsmet İnönü'yü anmak için konser düzenleyecekmiş. Ancak konser için hazırlanan afişlerde ilk başta bulunmasına rağmen sonradan İsmet İnönü’nün adı çıkartılmış. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi "CSO Cumhurbaşkanı’nı sansürlüyor, dünyada böyle bir durum ilk defa oluyor" diyerek konu gündem etti.

inonu1-lbct-cover.png

Sol-Kemalist yayın organları da hemen olayı büyüttüler. CSO’nun düzenlediği konserde önce var olan “İsmet İnönü’yü anma haftası” ibaresini çıkarması skandal olarak gösterilmeye çalışılıyor!

inonu2-jftz.jpg

Halbuki gerçekliği bile tartışmalı seçimlerle yıllarca tahakküm kurmuş birisinin, cari sistemde halkın en önemli temsiliyet makamı olan Cumhurbaşkanlığı tarafından anılmasından daha büyük bir skandal olabilir mi? Bu sebepten dolayı biz soruyu biraz değiştiriyoruz: Cumhurbaşkanlığı neden İnönü’yü anmak için konser düzenliyor?

İsmet İnönü, Türkiye halkının inançlarına düşmanlık etmeyi öncelikli olarak belirlemiş bir politikacıydı. Makamını korumak için her türlü zorbalığı yaptı. Hem de kendisine hiçbir meşru güç tarafından verilmemiş olan bir makamı…

HABERE YORUM KAT

4 Yorum