1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TTB açıklaması: Terör örgütleri tarafından ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TTB açıklaması: Terör örgütleri tarafından ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TTB açıklaması: Terör örgütleri tarafından ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliğinin, terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini, Türkiye’nin en kısa zamanda bu ayıptan kurtulması gerektiğini söyledi.

15 Ekim 2020 Perşembe 03:14A+A-

Yaklaşık 7 aylık aranın ardından AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliğinin, terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının konuyla alakalı kısımları şöyle:

“TERÖR ÖRGÜTLERİ STK’LARA EL KOYDU”

Türkiye’nin mutlaka çözmesi gereken sorunlarından biri de meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelmiş, çarpık yapısıdır. Terör örgütünden birisini getirip Türk Tabipleri Birliğinin başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı, demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı, terör örgütlerinin STK’lara adeta el koyması hadisesidir.

“ANAYASAYA AYKIRI FAALİYET İÇİNDE”

Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl bunlardan şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? Onun için Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceği hükme bağlanmıştır. Türk Tabipleri Birliği, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça anayasaya aykırı faaliyet içindedir.

“ARTIK BU AYIPTAN KURTULMA VAKTİ”

Her şeyden önce bu meslek kuruluşlarının yönetimleri, söz konusu meslek mensuplarının tamamını temsil etmekten çok uzaktır. Çoklu Baro Sistemi’nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı Türk Tabipleri Birliği ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da bu konuyla ilgili çalışmayı başarılı bir şekilde sürdüreceğimize inanıyorum. Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir.

“TÜRK İSMİ BUNLARA YAKIŞMIYOR”

Her fikrin, her düşüncenin içinde yer aldığı Tabipler Birliğini oluşturmamız lazım. Mimarlar var; 25-28 tane bu şekilde kuruluş var. Bunların hepsi için bu çalışmaların yapılması lazım. Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından, bu imtiyazlarını derhal almalıyız. Türk Tabipleri Birliğinin başındaki ‘Türk’ ifadesi, zaten bunlara yakışmıyor. Ondan zaten nefret ediyorlar. Onun için bir an önce bizim onların elinden bunu almamız lazım.

“KANUNLAR ORTADA”

Anayasa’nın ilgili maddesinin, her meslek kuruluşunun kuruluş kanunları ve dünyadaki uygulamaların ortada olduğunu belirten Erdoğan, “Bunların hangisinde meslek kuruluşlarının terör örgütlerini destekleyebileceği, ülkenin milli politikaları aleyhinde kampanyalar yürütebileceği, kendi halkının değerlerine hakaret eden bildiriler yayınlayabileceği yazıyor? Dünyanın neresinde bu şekilde hareket eden meslek kuruluşları var?” diye sordu. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

4 Yorum