1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, büyükelçiliklerin açıklamalarına yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, büyükelçiliklerin açıklamalarına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, büyükelçiliklerin açıklamalarına yanıt

Bakanlar Toplantısı'yla eş zamanlı olarak ABD ve diğer büyükelçiliklerden Viyana Sözleşmesi'ne atıfta bulunarak yapılan paylaşımlara dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memnuniyet duyduğu belirtildi.

25 Ekim 2021 Pazartesi 18:17A+A-

Türkiye ile 10 ülke arasında yaşanan Osman Kavala krizi, Bakanlar Toplantısı esnasında karşılıklı adımlarla aşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilişkin bildiri yayımlayan 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edileceğini açıklamasınıın ardından gözler Bakanlar Toplantısı'ndan çıkacak karara bakıyordu. Toplantıyla eş zamanlı olarak önce ABD'den sonrasında 8 ülkenin büyükelçilerinden Viyana Sözleşmesi'ne bağlılık paylaşımları yapıldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından , "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder" açıklamasını yaptı. Bu paylaşımı daha sonra diğer ülkeler benzer şekilde paylaştı.

Söz konusu 41. madde büyükelçilerin bulundukları ülkenin iç işlerine karışmamasını düzenliyor.

Bakanlar toplantısı esnasında büyükelçiliklerden yapılan bu açıklamaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet yanıt geldi.

AA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

2 Yorum