1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cübbeli’nin yeni hedefi İslami mektepler
Cübbeli’nin yeni hedefi İslami mektepler

Cübbeli’nin yeni hedefi İslami mektepler

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabı ve adına kurulu internet sitesi üzerinden İslami İlimler fakülteleri ile eğitmenlerine yönelik ithamlarda bulundu.

07 Kasım 2021 Pazar 17:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Kamuoyunu uydurma ve sıhhati tartışmalı hadisler üzerinden yanıltan, manası ve ravileri hadis kriterlerini karşılamayan kıssalar anlatan, sakal-ı şerif ile okunmuş su ve yanmaz kefen ticaretinde bulunan, her daim Müslümanların aleyhine söylemlerde bulunan ve fişleme çabalarında yer alan Ahmet Mahmut Ünlü bu defa da Hadis Anabilim Dalında profesör ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği görevini yürüten Halis Aydemir’in bir konuşmasında yer alan ifadeleri öncesi ve sonrası kesilmiş bir şekilde yayımlayarak kendi dar zaviyesinden yorumladı.

Mahmut Ünlü bütünsellikten uzak bir bakış açısıyla aktardığı videonun altına yazdıkları ile de İslami ilimler, İlahiyat ve İslami mekteplere yönelik ithamlarda bulundu.

Diyanet’e yönelik eleştirisini de Halis Aydemir üzerinden gerçekleştiren Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından, “Diyanet - Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Halis Aydemir: “Âyet bile olsa aklen reddederiz.” diyorsa bunları yetiştiren İslâmî (!) mekteblerin savunulacak tarafı kalmamış demektir. diye yazdı.

 

ahmet-mahmut-unlu-halis-aydemir-tweet.jpg

 

Halis Aydemir bir etkinlik esnasında yaptığı konuşmada sorulan bir soruya yanıt verirken cemaatlerin kendilerini özel gördüğü için sadece kendisinin kurtulacağını düşündüklerini bu durumun ise yanlış olduğunu ve bunun ayet dahi olsa aklen reddedilebileceğini dile getirdi.  

 

 

Halis Aydemir, “…Öbek öbek gruplanmalara karşılık getirip sonrada bunların içerisinden bir tanesini ve herkeste kendisini sıyırıp, “İşte biz kurtuluyoruz” diğer yere mi gittin “Eyvah, perişan oldun”, 72’den 1’i hariç diğerlerinden birine düştün. Bu yaklaşımı bir defa bırakın hadis üzerinden temellendirmeye, biz bunu ayette olsa aklen reddederiz.” diyordu.

Videonun sonrasındaki açıklama kısımlarının kesildiği kasıtlı bir şekilde manipülasyona başvurulduğu görülüyor. Halis Aydemir’in Youtube hesabında yayımladığı birçok videoda bu tarz durumlara dair açıklamaları olduğu görülebiliyor.

 

Videonun tamamı, 

HABERE YORUM KAT

19 Yorum