1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "Çocuklarımıza İbadetleri Nasıl Anlatmalıyız"
"Çocuklarımıza İbadetleri Nasıl Anlatmalıyız"

"Çocuklarımıza İbadetleri Nasıl Anlatmalıyız"

Zamanın Zeynebi Derneği Eğitimci Yazar Zehra Türkmen’i konuk etti. Türkmen Çocuklarımıza Namaz başta olmak üzere diğer ibadetleri nasıl anlatırız, nasıl sevdiririz üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

23 Mart 2016 Çarşamba 09:43A+A-

Yaşadığımız modern dünyada tüm cahili kuşatılmışlıklara rağmen çocuklarımıza namaz veya herhangi bir ibadeti öğretirken dikkat etmemiz gereken hususları kısaca şöyle sıraladı:

İbadetler konusunda öncelikle bilgilendirilmek önemli. Yaptığımız şeyi sevdiğimizi ve önemsediğimizi bilmeli çocuk. Özellikle ibadetleri 7 yaş öncesi, 7 - 11 yaş evresi ve üzeri olmak üzere üç ayrı yaş dönemine ayıran Türkmen bu üç ayrı evrede nelere dikkat etmemiz gerektiğini ayrıntılı olarak aktardı.

İbadetlerde çocuklar için örnek olmak, evde cemaatle namaz kılmaya önem göstermek, camii gibi ortamlarla çocukları tanıştırmak, ibadetleri kolaylaştırmak ve nefret ettirmemek gibi hususlara dikkat çekti.

Türkmen, konuşmasına tesettür, oruç ve Kur' an eğitimi hakkında da bilgiler verdi. Kur'an'ın çocuğa yaklaşımını ayetler ışığında anlatan ve ayrıca Peygamberin eğitim metodundan örnekler veren Türkmen, günlük hayatta ki her tavrın ve davranışın çocuğun eğitimi için büyük bir önem kazandığının altını çizdi. 

Çocuklarda özgüven noktasına da değinen Türkmen, özgüveni öğretirken ukala çocuklar yetiştiriyoruz. Hz. İbrahim'in Nemrut karşısında tek ve dik duruşu bizim için özgüveni ifade etmeli şeklinde konuştu. Seminer sonunda Türkmen’e Zeynep-der Başkanı Sabiha Ateş Alpat tarafından plaket takdimi yapıldı. 

20160322_134139.jpg

20160322_145806-1.jpg

HABERE YORUM KAT