1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çocukları İçin Açlık Grevi Yaparken Rahatsızlandılar
Çocukları İçin Açlık Grevi Yaparken Rahatsızlandılar

Çocukları İçin Açlık Grevi Yaparken Rahatsızlandılar

Diyarbakır'da çocukları PKK örgütü tarafından kaçırılan çocukların ailelerinden rahatsızlanan 3 kişiden 2'si hastaneye kaldırıldı.

10 Haziran 2014 Salı 13:48A+A-

Diyarbakır'da çocukları PKK örgütü tarafından kaçırılan çocukların ailelerinin dün başladıkları açlık grevi devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından çadırlarının kaldırılması nedeniyle eylemlerini Dağkapı Meydanı'nda sürdüren ve açlık grevine başlayan aileler arasında sıcağın da etkisiyle 3 kişi rahatsızlandı.

Karın ağrısı şikayeti olan anne Zahide Bedir'e ilk müdahale sağlık ekiplerince ambulansta yapıldı. Eylem yerinden ayrılmak istemeyen anne Bedir, hastaneye gitmeyi kabul etmedi. 

Tansiyonu düştüğü için fenalaşan ailelerden anne Muazzez Deniz ve diyabet hastası baba Fuat Çakraz, ilk müdahale sonrası Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Annelerden Zahide Bedir'in kocası Osman Bedir, açlık grevine dün saat 08.00'de başladıklarını belirterek, "Bugün akşama kadar devam edeceğiz. Eşimin karnı ağrıyordu ambulansta ilk müdahalenin ardından hastaneye götürmeye çalıştık ama istemedi. Biz mazlumuz ve çocuğumuzu istiyoruz. Eğer çocuğumu verseler bir saniye bile burada durmam" diye konuştu.

Van'dan gelerek 14 yaşındaki oğlu Efekan Toklar için açlık grevine giren anne Süreyya Toklar, açlık ve sıcak hava nedeniyle rahatsızlandığını, bulantı ve kusma şikayetinin olduğunu söyledi.

"Açlık var, havalar sıcak ve halsizim. Sadece şekerli su ve çay içtik" diyen Toklar, şeker hastası olan ve insülin kullanan bazı annelerin de hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Üzüntülerinin hastalık olmadığını, çocuklarının yokluğunun yüreklerini acıttığını anlatan ''Yüreğimiz yanıyor. Ölüm orucuna kadar gidecek bu eylem. Evlatlarımızı versinler. Dünyada en kötü şey beklemek. Yardım etsinler. Bu bir kişinin yapacağı bir şey değil. Herkes, kimin elinden ne  geliyorsa yardım etsinler" ifadelerini kullandı.

Oğlu Osman Baytok için eyleme katılan Zeynep Baytok da çocukları dönünceye kadar yemek yemeyeceklerini bildirerek, "İki gündür açlık grevindeyiz. Halsiz, yorgunuz, başımız dönüyor. Ayakta duramıyoruz. Allah rızası için bir çözüm bulunsun. Dünden beri hiçbir şey yemiyoruz, sadece şekerli su içiyoruz. Çocuklarımızı bize geri vermezlerse ölüm orucuna başlayacağız. Ben artık eve gidemiyorum. Bütün annelerin perişan ve artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT