1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocuklar Anıtkabir'de korkmuyor ama camide korkuyorlar öyle mi?
Çocuklar Anıtkabir'de korkmuyor ama camide korkuyorlar öyle mi?

Çocuklar Anıtkabir'de korkmuyor ama camide korkuyorlar öyle mi?

Kemalist ve seküler basın yayın organları ,camilere çocukların götürülmesinden duyduğu "hüznü" neden Anıtkabir'e götürülüp tazime boyun eğdirilen çocuklar için duymuyor?

25 Aralık 2022 Pazar 20:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalist basın yayın organlarının başını çeken Cumhuriyet gazetesi, bir okul gezisinde çocukların ailelerinden izin alınarak camiye götürülmesinden duyduğu rahatsızlığı aktardığı haberiyle tepki çekti. 

Cumhuriyet gazetesi, "Laik eğitim yine hiçe sayıldı: İlkokul öğrencilerini camiye götürdüler" başlığıyla gündeme taşıdığı İslam düşmanlığını yansıtan haberinde, "Veli, geçen haftalarda yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğrencilere anlatılan dini bilgilerin çocukları korkuttuğunu söyledi." diye yazdı.

Söz konusu haberde İstanbul Tuzla'daki İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında düzenlenen okul gezisi kapsamında "ilkokul çocuklarının camiye götürülmesi yanlış" bulunduğu yönünde bir velinin değerlendirmesi ile haberleştirildi.

Söz konusu etkinlik için velilerden izin alındığını da bilen, bunu haberinde de dile getiren Cumhuriyet gazetesinin hangi veli ile görüşerek camiye çocukların götürülmesinden rahatsızlık duyduğu merak edildi. 

Ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde öğrencilere anlatılan dini bilgilerin çocukları korkuttuğu öne sürülen habere sosyal medya kullanıcıları: "İslam düşmanlığında bulunmaktan başka bir amacınız yok!" eleştirisinde bulundu. 

Anıtkabir'e çocukları götürmek için bürokrasinin tüm araçlarını kullanan; Türkiye'nin birçok şehrinden öğrencileri 'geziye götürüyoruz' iddialarıyla Anıtkabir önünde fotoğraf çekmeye götüren, çocuklara propaganda metinleri okutan ve bununla gurur duyan Kemalist statükonun İslam nefreti haddi aşmaya örnek olduğu gibi düşmanlığın kitleselleştirmeye çalışıldığını gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum