1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çocuk Kulübü'nden Kardeşlik ve Dayanışma Programı
Çocuk Kulübü'nden Kardeşlik ve Dayanışma Programı

Çocuk Kulübü'nden Kardeşlik ve Dayanışma Programı

Özgür Çocuk Oyun Evi “Kardeşlik ve Dayanışma” adlı program gerçekleştirdi.

13 Haziran 2014 Cuma 10:00A+A-

Özgür Çocuk Oyun Evi okul öncesi öğrencileri “Kardeşlik ve Dayanışma” adlı bir program gerçekleştirdi. Esenler Nenen Hatun kültür Merkezi’nde yapılan program 6 yaş sınıfından Eymen AYAR ve Zümra Neva Can’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve mealiyle başladı.

Sunuculuğunu Nilüfer İnan’ın yaptığı programda Özgür Çocuk Oyun Evi idarecisi Zehra Ç. Türkmen ise kısa bir konuşma yaptı. Türkmen konuşmasında şunları ifade etti: “Bizler çocukların yollarından geçerek sizlere, ebeveynlere ulaşma imkânını elde ediyoruz. Bu yüzden çocukların, onların duraklarına uğramak önemli.  Çünkü karşılıklı oluşturacağımız sağlıklı iletişim, birbirini kucaklayan bir dil ve saygıyla bizler çocuklarımızın taşıdığı her yüke omuz verebiliriz. 

Bu yüzden sizler bizler için geniş bir ailenin parçalarısınız. Ve bu yüzden bu gün programımızın adını kardeşlik ve dayanışma olarak koyduk. Çünkü Rabbimizin Hucurat Suresi 10. Ayetinde müminlerin kardeş olduğunu söylüyor. Bizlerde bu gün kardeş olduğumuzu bir kez daha birbirimize hatırlatmak istedik.  Rabbim ellerimizi ve yüreklerimizi birbirinden koparmasın inşallah”

Türkmen’in konuşmasından sonra program 3 yaş öğrencilerini tanıtan slâyt gösterisinin ardından okudukları Esmaül Hüsna ve Rabbim sana çok şükür ronduyla devam etti. Velilerin büyük beğenisini toplayan programda sırayla 4 ve 5 yaş sınıfları hazırladıkları etkinlikleri sundular.  İlk önce 4 yaş öğrencilerinin hazırladığı hayvanların yaratılış gayesini anlatan “hayvanlar” adlı oyun ve ardından dünya çocuklarının kardeşliğini anlatan “biz dünya çocuklarıyız” oyunu yer aldı.

4 yaş öğrencilerinin performansı izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.  

Daha sonra sahneyi 5 yaş öğrencileri aldı. Bitkilerin faydalarını anlatan “Bir fayda İçin”  isimli kısa bir oyunun ardından Peygamberin misyonunun anlatan oratoryom gösterisi yer aldı. Programın sonuna doğru Mekke’nin Fethi’ni canlandıran minik öğrencilerin performansı dikkat çekiciydi.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan program Özgür Çocuk Oyun Evi öğrencilerinin hep birlikte En Büyük Allah şarkısını söylemeleriyle son buldu. 

520-001.jpg

565.jpg

650-001.jpg

758-001.jpg

843-001.jpg

855.jpg

909-001.jpg

919.jpg

963.jpg

985-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum