1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin, Uygurların organlarını Körfez zenginlerine “Helal organ” diye satmış!
Çin, Uygurların organlarını Körfez zenginlerine “Helal organ” diye satmış!

Çin, Uygurların organlarını Körfez zenginlerine “Helal organ” diye satmış!

Çin komünist yönetimi, Müslüman mahkumları öldürüp organlarını diğer ülkelerdeki zengin insanlara para karşılığında sattığı bir sistemi yıllardır işletiyor ve bütün dünya yaşananları sessizlikle karşılıyor!

08 Mayıs 2022 Pazar 16:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin yönetiminin hapishanelerinde soykırıma maruz kalan Uygurların, daha yaşarlarken bedenlerinden alınan organlarının yabancılara satıldığı ve bu olay birkaç yıl önce soruşturma dosyalarına yansıtılmıştı.   

Yaşarken organları satılan Uygurların “sipariş edilmiş ve parası ödenmiş” organları zengin Suudilere,: “helal organ” adı altında gönderildiği belirtiliyor.

Sincan bölgesinde yaşayan Uygurlara her türlü zulmü reva gören dünya, yaşananlar karşısında soruşturma dosyaları oluştursa da henüz harekete geçmiş değil.

Oluşturulan raporlardan birinde bir tanık, ‘zengin Suudi müşteriler için Çin'deki Müslüman mahkumların katledildiğini’ doğrulamıştı.

"Aşırı kötülük" olarak tanımlanan 'zorla organ nakli' ticaretinden, Çin’in 1 milyar dolarlık gelir elde ettiği belirtiliyor. Bu konu Avrupa Parlamentosu'nda da gündeme getirildi.

Avrupa Parlamentosu Üyesi Raphael Glucksmann, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Konseyi toplantısında “helal organ” adı altında yapılan katliama yönelik bir konuşma yaptı.

Çin’in bu kan donduran tavrı konusunda bir şeyler yapılması gerektiğini ifade eden Gluksmann: “Tanıklıklar ve soruşturmalar bir organ kaçakçılığı sistemini açığa çıkarıyor. Çin Komünist Partisi'nin ülkesinde her şey alınıyor ve her şey satılıyor. Bu korkunç bir şey!” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum