1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin işgali altındaki Hotan’da bayram artık böyle kutlanıyor!
Çin işgali altındaki Hotan’da bayram artık böyle kutlanıyor!

Çin işgali altındaki Hotan’da bayram artık böyle kutlanıyor!

Çin Ankara Büyükelçiliği’nin paylaştığı bayram videosu kültürel soykırımı gözler önüne seriyor!

23 Temmuz 2021 Cuma 17:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar daha önce de Haksöz Haber’de gündem oldu. ÇKP yönetiminin ne kadar utanmaz bir yalancı olduğunu görmek için zikredilen sosyal medya hesabına bakmak bile yeterli olacaktır!

Bu sefer ise Kurban Bayramı hasebiyle yaptıkları paylaşımla kendilerine yönelik suçlamaları doğrulayan komik aslında trajikomik bir video paylaştılar. Hotan’daki “bayram kutlamalarını” gösterdiği iddia edilen videoya yapılan yorumlar ucuz propagandanın hiçbir işe yaramadığının kanıtı.

1-182.jpg

2-226.jpg

5-083.jpg

3-162.jpg

4-125.jpg

Müslüman geleneğinde yer almayan kadın-erkek karışık danslarla bir çember etrafında dönen insanlar Çin’e göre bayram kutluyorlar! Bu insanların Doğu Türkistanlı olduklarını bile bilmek mümkün değilken Çin Ankara Büyükelçiliği "20 Temmuz'da #Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi #Hotan ilinde halklar, Kurban Bayramı'nı kutlamak için bir aradalar." başlıklı paylaşımıyla “Uygurlar ne kadar mutlu, görüyor musunuz?” saçmalığını Türkiye’ye yutturmaya çalışıyor!

Bu videodan anlaşılan tek şey işgal altındaki Hotan’da artık gerçek anlamda Kurban Bayramı kutlanmadığıdır! Bu şeyin adı nedir bilmiyoruz ama Kurban Bayramı olmadığını söyleyebiliriz. Peki gerçek Doğu Türkistanlılar “bayramda” ne mi yapıyor? Onun için aşağıdaki videoya bakılabilir: 

Heytgah Camii'nde bayram namazı, 2012

HABERE YORUM KAT

3 Yorum