1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’yi sıkıştıracağım derken ne hallere düştüğünü görememek!
CHP’yi sıkıştıracağım derken ne hallere düştüğünü görememek!

CHP’yi sıkıştıracağım derken ne hallere düştüğünü görememek!

CHP’li milletvekilinin kullandığı ‘Dersim katliamı’ ifadesini “Atatürk’e katliamcı diyemezsin” tepkisi ile karşılayan AK Partili Bülent Turan politik ilkesizliğin en net örneklerinden birini sergiliyor!

05 Mayıs 2021 Çarşamba 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İktidar yetkilileri ve sözcüleri arasında politik rakiplerine karşı kendilerine malzeme sağlayacağını düşündükleri her türlü aracı hiçbir ilke ve tutarlılık kaygısı taşımadan tepe tepe kullanma eğiliminin her gün yeni örnekleri sergileniyor. Bu durum en son AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Dersim mevzuu üzerinden yaptığı açıklamada görüldü.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum. ifadesi çeşitli kesimlerden tepkiler aldı. CHP’li Sarıbal’ın paylaşımına en komik tepki ise AK Partili Bülent Turan’dan geldi. Turan, Orhan Sarıbal’ın paylaşımını alıntılayarak paylaştığı mesajında “Atatürk’e bir tek "katliamcı" demedikleri kalmıştı! Eski CHP ile yeni CHP arasında sadece isim benzerliği kaldığının bir başka delili...” sözlerine yer verdi.

Bülent Turan bu garip, komik ve de ilkesizlik ürünü açıklamasıyla “CHP’yi sıkıştıracağım” diye tarihi gerçekleri çarpıtmakla kalmadı, partisinin ve liderinin bugüne dek Dersim katliamı ile ilgili ortaya koyduğu cesur tavrı da çöpe atmış oldu.

Bilindiği üzere 2011 yılında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan Dersim katliamı için devlet adına özrü dilemiş ve bu tavrı tarihi gerçeklerle yüzleşme adına büyük takdir toplamıştı. Ne var ki aradan geçen zaman ve bu süreçte estirilen devletçi, otoriter rüzgarlar ve resmi ideolojinin yeninde kutsanmasına yönelik söylemler iktidar çevrelerinde ciddi bir duruş bozukluğuna yol açtı. Ve bu savrulmayla AK Partili yetkililer katliam savunuculuğuna bile sürüklendi.

e0jrha-xoaq8gyv.jpg

Bülent Turan muhtemelen yaptığı açıklamayla CHP içinde zaten tartışılmakta olan Atatürkçülükten sapıldığı, uzaklaşıldığı tartışmalarını köpürtmeyi hedefliyor. Bu amaçla Atatürk kutsamasında bir beis görmüyor, Dersim katliamını inkar pozisyonuna düşüyor.  Ama farkına varmadığı şey şu ki, bu oportünist tavırlarla kendisi ve partisi giderek gerçeklerden, ilke ve tutarlılıktan uzaklaşıyor.

basliksiz-040.jpg

HABERE YORUM KAT

13 Yorum