1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin takke alerjisi: Başındaki o şeyi çıkart!
CHP’nin takke alerjisi: Başındaki o şeyi çıkart!

CHP’nin takke alerjisi: Başındaki o şeyi çıkart!

Kütahya Belediyesi’nde CHP Grup Başkanvekili Ruhsen Kumdalı takkeli işçiye tepki gösterdi!

05 Kasım 2021 Cuma 11:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Kütahya Belediyesi’nin, sel felaketinde görevli personele takdir belgesi verdiği törende belge almaya gelen takkeli işçiye CHP Grup Başkanvekili Ruhsen Kumdalı tepki gösterdi.

"Resim karesi içinde takkeli bir arkadaşım, değerli bir arkadaşım var. Daha yakışıklı çıkacağından eminim. Başındaki o şeyi çıkarır mısın?" sözleriyle görevli işçiyi rencide etmeye çalışan Kumdalı’nın sözlerine diğer belediye üyeleri ve işçileri tepki gösterdi.

Takkesiyle fotoğrafta yer almak isteyen işçi ise “Ben böyle daha güzelim. Takkem benim onurumdur!” diyerek Kumdalı’nın yaklaşımını eleştirdi.

CHP’nin ideolojik köklerinde İslam ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde ilişkili olan her şeye karşı bitmek bilmez bir düşmanlık yatıyor. Kimi zaman başörtüsü kimi zaman da takke ile ortaya çıkan düşmanlığın sebepleri Türkiye’nin de dahil olan olduğu Batı dışı dünyanın batılılaşma hikayesi ile yakından ilgili.

Takkeli bir insanın "çirkin" olduğunu düşünmek için güzelliği Batılı yaşam ve giyim formlarıyla özdeşleştirmiş olmak gerekiyor. İşin özünde güzelliği, tahakkümcü yapısıyla insanlığı kendisine köle yapmaya çalışan bir dünya görüşü ile ilişkilendirmek komik ve anlamsız bir tavır alıştan ibaret!

aa-8508.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum