1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin "çarşaf müsameresi" rezaletinin diğer ucundan AK Partili Belediye çıktı!
CHP’nin "çarşaf müsameresi" rezaletinin diğer ucundan AK Partili Belediye çıktı!

CHP’nin "çarşaf müsameresi" rezaletinin diğer ucundan AK Partili Belediye çıktı!

Geçtiğimiz günlerde Edremit’te yaşanan “çarşaf giydirilmiş kadın” müsameresinin aynısını AK Partili belediye de yapmış!

11 Eylül 2021 Cumartesi 16:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Balıkesir’in Edremit ilçesinin “düşman işgalinden kurtuluş günü” olarak ilan edilen 9 Eylül tarihinde Edremit Belediyesi ve ÇYDD tarafından gerçekleştirilen müsamerede çarşaf giydirilmiş kadının zincire vurulmuş olarak gösterilmesi çok fazla tepki toplamış soruşturma başlatılmış, Edremit Kaymakamı görevden alınmıştı.

Mütesettir insanları aşağılayan bu anlamsız müsamereye karşı gösterilen haklı tepkiler aynı müsamerenin 2016 senesinde AK Partili Bigadiç Belediyesi tarafından da yapıldığının anlaşılması üzerine farklı bir boyuta taşındı.

AK Parti Bigadiç Belediyesi’nin 4 Eylül 2016’da gerçekleştirdiği törende küçük bir kız çocuğuna çarşaf giydirip aynı saçma ritüeli gerçekleştirmesi dindar insanları tahkir etmek üzere inşa edilmiş bir gelenekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Eski CHP Milletvekili olan Barış Yarkadaş da o bölgede bu tarz müsamerelerin “50 yıldır” yapıldığını öne sürdü. 50 yıldır bu saçmalığın devam ettirilmesine mi öfkelenmeliyiz yoksa CHP’ye ait olan bir uygulamayı AK Parti’nin sürdürmesine mi bilemedik?

Şimdi Edremit Kaymakamı’nın uğradığı akıbetin bir benzerine Bigadiç’teki sorumluların da maruz kalıp kalmayacağı sorusu kamuoyunu meşgul ediyor. Umarız ivedilikle hareket edilerek gerekli işlemler başlatılır ve nihayetinde bu ötekileştirip dışlayan anlamsız müsamere geleneği son bulur artık!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum