1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin bitmek bilmez tesettür düşmanlığı!
CHP’nin bitmek bilmez tesettür düşmanlığı!

CHP’nin bitmek bilmez tesettür düşmanlığı!

CHP’li Edremit Belediyesi’nin gerçekleştirdiği törende çarşaf giydirilmiş kadın zincire vurularak tahkir edildi!

10 Eylül 2021 Cuma 12:12A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP temsil ettiği ideoloji gereği kendisini ister istemez İslam karşıtı bir yerde konumlandırıyor. Ne kadar bunu gizlemeye çalışırsa çalışsın refleks olarak geliştirdiği tepkilerinde İslam düşmanlığı topraktan biter gibi fışkırıyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesinin “düşman işgalinden kurtuluş günü” olarak ilan edilen 9 Eylül tarihinde Edremit Belediyesi ve ÇYDD tarafından gerçekleştirilen müsamerede çarşaflı kadın zincire vurulmuş olarak gösterilirken zincirler çözülüp çarşaf atıldıktan sonra ortaya modern giyimli tesettürsüz bir kadın çıkıyor.

Balıkesir Valiliği konu hakkında soruşturma başlattığını bu noktada belirtmek gerek. Ancak konuya eleştirel olarak yaklaşan muhafazakarların "Türk kadınını zincire vurdular" şeklinde yaptıkları itirazları da meseleyi ıskalıyor. Türk kadını zincire vurulmuyor. Tesettürlü insan temsili üzerinden oldukça basit bir denklem oluşturularak bu insanlar ve onların değerleri tahkir ediliyor!

Bu basit çağdaşlık-gericilik metaforunun hiçbir geçerliliği yok! Yani bir insan çarşaflı olduğu için “ilkel” diğeri de öyle olmadığı için “medeni” olmuyor. Bu ikilemin bizzat kendisi oldukça problemli bir zihin dünyasına işaret ederken ikisi arasındaki farkı izah etmek için ahlakilik bir ölçü olarak görülebilir. Mütesettir insanın ahlaklı bir yaşam için bu şekilde giyinmeyi tercih ettiği ilahi dinlerin emri olarak insanlık tarihi ile eşit neredeyse… Gerçi bu hususu kafasını geri-ileri saçmalığına hapsetmiş özünde oldukça arkaik tiplere anlatmak mümkün değil!

CHP’lilerin çok büyük bir kısmı anlamakta zorlandıkları konular hakkında kesin yargıya sahip olan insanlar. Çarşaflı bir kadını aşağılamak, dindarların hassasiyetleriyle dalga geçmek bu yüzden onlar için neredeyse bir görev olma özelliğine sahip.

Edremit Belediyesi’nin gerçekleştirdiği müsamere rezaleti de bunun yansımalarından birisi… Çarşaf atılınca ortaya bir ucube çıkıyor halbuki. Örtülü olanın asaletinden uzak ne idüğü belirsiz bir şey… Bunu anlamaktan kilometrelerce uzakta yüzlerce insan ise bu soytarılığı alkışlıyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

22 Yorum